1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İhracatta 2025 Beklentileri ve Finansa Yeni Yöntemler

İhracatta 2025 Beklentileri ve Finansa Yeni Yöntemler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turkuvaz Medya’nın organize ettiği “Türkiye İhracat Seferberliği Programı” çerçevesinde, 2025 yılına ilişkin ihracat beklentileri ve yeni finansman yöntemleri ele alındı.

TİM Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Başkanı Baran Çelik ve İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’ün katılımıyla gerçekleştirilen “İhracatta 2025 Beklentileri” panelinde, yeni yıl için beklentiler görüşüldü.

TİM BAŞKAN VEKİLİ VE İDDMİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇETİN TECDELİOĞLU: “DAHA REKABETÇİ OLACAĞIMIZ SÜRECE YAKLAŞIYORUZ”

Düşen enflasyon oranları ve faiz indirimlerinin gelecek için olumlu bir beklenti yarattığını belirten TİM Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, “Artık daha rekabetçi olabileceğimiz bir süreçte ilerliyoruz. İhracatçılar olarak rekabet gücümüzü kaybetmekten ve enflasyona yenik düşmekten endişe ediyorduk. Ancak, kur politikası ve yüksek faizlerin zorlu döneminin sona ermekte olduğunu görüyoruz. 2025 yılı ile birlikte yeni para politikaları ile ihracatçıların daha rahat bir nefes alacağını düşünüyoruz. Mali yükümlülüklerin azalması ve enflasyonun düşmesi rekabet gücümüzü artıracak” şeklinde konuştu. Ayrıca, ABD’deki seçimlerin sonucunun ticaret ilişkilerine olumlu katkı sağlayabileceğinin altını çizdi.

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI BARAN ÇELİK: “ÇİN ELEKTRİKLİ DÖNÜŞÜMÜ ÇOK BÜYÜK BİR FIRSATA ÇEVİRDİ”

Otomobil sektöründeki elektrikli dönüşüm üzerinde duran Baran Çelik, bu sektördeki teknolojik değişimlerin dünya çapında birçok dengeyi değiştirdiğini belirtti. Çelik, “Çin, elektrikli dönüşümde dünya lideri konumuna geldi. Bu değişim, diğer ülkelerde Çinli otomobil üreticilerinin gerisinde kalma kaygılarına yol açıyor” dedi.

Yeşil mutabakata yönelimin önemine dikkat çeken Çelik, Avrupa’da 2035 itibarıyla elektrikli olmayan araçların üretiminin yasaklanacağının altını çizdi. Mevcut durumda Avrupa pazarında elektrikli araçların payının yeterli olmadığını ifade ederek, Türkiye’nin TOGG ile yüzde 10 civarında bir oranı hedeflediğini belirtti. Bununla birlikte, şarj altyapısında yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ: ABD SEÇİM SONUÇLARI PAZAR PAYIMIZI ARTIRMAK İÇİN UMUT VERİCİ

Ahmet Öksüz, düşen faiz oranlarının piyasalar üzerindeki olumlu etkilerini dile getirdi. “İş gücü sorunu sadece tekstil değil, Türkiye’nin genel bir sorunu. İnsanlar sıklıkla hizmet sektörünü veya işsizliği tercih ediyorlar. Bu durumda politikalar geliştirilmelidir” dedi. Amerika’daki pazar paylarının sürekli arttığını, bu yıl tekstil sektöründe 1.9’dan 2.8’e yükseldiklerini kaydetti.

Panelin ardından, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ve İGE Genel Müdürü Fatih Tuğrul Topaç’ın katılımıyla “İhracatın Finansmanında Yeni Yollar” konulu bir panel daha düzenlendi.

İhracatta 2025 Beklentileri ve Finansa Yeni Yöntemler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir