Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ve İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine ilişkin tebliğler, Resmi Gazete’de resmi olarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu tebliğler, yerli üretici firmaların yaptığı başvurular neticesinde yürütülen incelemelerde elde edilen yeterli bilgi, belge ve deliller doğrultusunda, Çin menşeli güneş panellerinin bağlantı kutuları, sodyum glukonat ve fotovoltaik paneller için alüminyum çerçeveler üzerinde damping soruşturması yapılmasına ilişkin esasları belirlemektedir.
Yapılan değerlendirmelere göre, iddia edilen dampingli ürünlerin, yerli üretim sektörünün ekonomik göstergelerinde önemli zararlara yol açtığı tespit edilmiştir.
İlgili incelemelerin sonucunda, damping soruşturması açmak için yeterli bilgi, belge ve delillerin mevcut olduğu anlaşılmış ve bu çerçevede İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından damping soruşturması açılmasına yönelik karar alınmıştır.
* Haberin görseli Anadolu Ajansı’ndan alınmıştır.