Gazeteci Zafer Şahin, A Haber’de Melih Altınok’un moderatörlüğünü yaptığı Sebep Sonuç programına katıldı. Şahin, Türkiye’deki Esad destekçisi etki ajanlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu ve dikkat çekici açıklamalar yaptı.
Şahin’in değerlendirmeleri şu şekildeydi:
“Bu görüntüler aslında Türkiye’de çok önemli bir tartışma başlatmalı. Uzun zamandır ‘Esad’la görüşün’ diyen bir kesim var. Bu kişiler, Suriye’ye gidip YouTube için içerikler çektiler. Şam’da yaşamın ne kadar normal olduğunu, halkın ne denli refah içinde olduğunu gösteren görüntüler paylaştılar. Herkes bolluk ve bereket içindeydi; hatta Esad, insanlara ekmek dağıttığına dair görüntüler bile vardı. Kafelerde oturmuş, mutluluk içinde vakit geçiriyorlardı.
Gazeteci Zafer Şahin, A Haber’de Esad destekçisi etki ajanlarına karşı tepkisini dile getirerek, “Hesabı sorulmalı” dedi.
“ETKİ AJANLIĞINI NEDEN YAPTIKLARININ HESABI SORULMALI”
Bu kişilere, aralarında kadınların da bulunduğu bu etki ajanlarının neden bu eylemleri gerçekleştirdiğinin hesabı sorulmalı. Hangi motivasyonla hareket ettiler? Onları oraya kim gönderdi? Amaçları neydi? Tarih boyunca insanlar böyle bir zulme maruz kalmadı. Bu koşullarda milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı.
“İKİ TANE YOUTUBERA VE GAZETECİYE SORULMASINDAN BAŞKA…”
Bize farklı bir Şam manzarası anlatan bu kişiler hakkında daha fazlasının sorgulanması gerekiyor. Çok geç olmadan siyasetin de kendine gelmesi şart. Esad’ın düşebileceği konuşulurken, Türkiye’deki siyasette ‘Hemen Esad’la masaya oturun’ deniyor. Ancak adam ülkeyi terk etmişken, onunla neden görüşelim? Bu gerçeği göremediklerini sormak gerek. Sizin dış politikanız ne durumda ki Suriye üzerinden net bir analiz bile yapamıyorsunuz? Neden sürekli Esad gibi bir diktatörle aynı masada olmanın gerekliliğini savunuyorsunuz?
“AMA BİRİLERİ HALA ONA TÜRKİYE’YE DAİR BAŞKA HİKAYELER ANLATIYOR”
Bu soruların cevaplarını, yakın tarihte yaşanan birçok olayın aydınlatacağını düşünüyorum. Örneğin, Esad neden Rusya’dan baskı görmesine rağmen Türkiye ile masaya oturmuyor? Geçmişte Erdoğan ile görüşmek istemediğini belirtmiştir. Hala başına geleceklerin farkında değil. Bununla birlikte, birileri ona Türkiye ile ilgili farklı hikayeler aktarmaya devam ediyor. İktidarın değişimi ya da bazı gelişmelerin olacağına dair düşünceler, Esad’ın bu nedenle geri adım atmasına sebep olmuş olabilir.”