1. Haberler
  2. Dünya
  3. Yolsuzluk Soruşturma Ofisi Önünde Kendini Yaktı

Yolsuzluk Soruşturma Ofisi Önünde Kendini Yaktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YOLSUZLUK SORUŞTURMA OFİSİ ÖNÜNDE KENDİNE ZARAR VERDİ

Yoon’un gözaltında bulunduğu sırada, yerel saatle 20.05 sularında 60 yaşlarında bir erkek, CIO’nun yakınlarındaki yeşil alanda kendini ateşe verdi.

Bu trajik olayda söz konusu kişinin yalnız olduğu ve anında müdahale eden bir polis memurunun alevlere müdahale ettiği bildirildi.

Kimliği henüz belirlenemeyen şahıs, hastaneye kaldırılırken durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Güney Kore eski lideri tutuklanmıştı: Sorgudaki son durumu belli oldu

ÜLKEDEN SIKIYÖNETİM KARARI KRİZİ TETİKLEDİ

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 3 Aralık 2024 akşamı yaptığı televizyon konuşmasında, “muhalefetin devlet karşıtı aktivitelere katıldığını” öne sürerek sıkıyönetim ilan etti. Fakat, bu karar daha sonra parlamentonun oylamasıyla geri alındı ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmadı.

Ulusal Meclis, 14 Aralık 2024’teki oylamada Yoon’un azli yönündeki talepleri değerlendirirken, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karara kadar Yoon geçici olarak görevden uzaklaştırıldı ve başkanlık görevine Başbakan Han Duck-soo vekalet etmeye başladı.

Muhalefetin çabaları sonucunda Ulusal Meclis’te 27 Aralık 2024’te düzenlenen oylamada, Başbakan Han için de azil kararı alındı. Han’ın yerine, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Choi Sang-mok devlet başkanlığını devraldı.

Yolsuzluk Soruşturma Ofisi Önünde Kendini Yaktı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir