1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Hatay’da Dev Şantiye ile Konut Üretimi Hızlandı!

Hatay’da Dev Şantiye ile Konut Üretimi Hızlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından ciddi bir yıkıma uğrayan Hatay’da, Türkiye’nin en büyük ikinci inşaat sahası faaliyete geçti. Antakya’nın merkezindeki Dikmece Mahallesi’nde bulunan 3 milyon 76 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen şantiyede, 7 binden fazla işçi kesintisiz bir şekilde çalışıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Dikmece’de 8 etaplık projeyle toplamda 608 blokta 10 bin 335 konut inşa etmeyi planlıyor. Bugüne kadar 5 bin 535 konut tamamlanarak teslim edildi.

“İŞÇİLERİMİZ, İŞ MAKİNELERİMİZ DURMUYOR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesaplarından bölgeyle ilgili görüntüler paylaştı ve “Burası Hatay Dikmece. 174 ayrı alanda, 1900 şantiye… 7/24 işçi ve iş makinelerimiz durmaksızın çalışıyor. Tüm çabamız, afetzede kardeşlerimizin evlerine 1 saat daha erken girebilmeleri için” şeklinde açıklamada bulundu.

“GÜVENİLİR BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURUYORUZ”

TOKİ İnşaat Mühendisi Ali Güzel, bölgede tünel kalıp sistemi ile depreme dayanıklı konutların inşa edildiğini belirtti. Konutların 3+1 olarak tasarlandığını ifade eden Güzel, “Sosyal donatı alanları ile konforlu ve depremden uzak güvenilir bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Proje kapsamında yeşil alanlar, oturma alanları, çocuk oyun grupları, fitness alanları ve basket sahaları yer alıyor. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Konutlar tamamlandıkça, etap etap vatandaşlarımıza anahtar tesliminde bulunuyoruz” dedi.

Hatay’da bugüne kadar toplamda 32 bin 160 konut ve ticari birim teslim edildi. Yılsonuna kadar bu sayının 44 bin 227’ye ulaşması bekleniyor. Ayrıca, 2025 yılı sonunda 158 bin 169 konut ve iş yerinin teslim edilmesi öngörülüyor.

EN BÜYÜK ŞANTİYE ADIYAMAN İNDERE’DE

Deprem bölgesinin en büyük inşaat sahası ise 9 bin işçinin görev yaptığı Adıyaman İndere’deki Emlak Konut şantiyesi. Bu projeyle 70 bin kişinin yaşayacağı 16 bin 467 kalıcı konut ve iş yeri inşa edilmesi planlanıyor. Konutlar, yatay mimariye uygun olarak zemin kat + 4 katı geçmeyecek şekilde tasarlanıyor.

Hatay’da Dev Şantiye ile Konut Üretimi Hızlandı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir