1. Haberler
  2. SPOR
  3. Gençlerbirliği’nde Eroğlu İle Zirveye Tırmanış Başladı!

Gençlerbirliği’nde Eroğlu İle Zirveye Tırmanış Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trendyol 1. Lig’in 17 haftalık ilk bölümünde tutarlı bir performans sergileyemeyen Gençlerbirliği, play-off hattının dışında kalmayı başardı.

Sezona teknik direktör Recep Karatepe yönetiminde 17 maça çıkarak başlayan kırmızı-siyahlılar, bu süreçte 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak toplamda 23 puan topladı.

Ligin ortasına 13. sırada giren başkent ekibi, Adanaspor karşısında aldığı yenilginin ardından teknik direktör Recep Karatepe ile yollarını ayırarak Hüseyin Eroğlu ile yeni bir sözleşme imzaladı.

Hüseyin Eroğlu’nun göreve başlamasıyla birlikte farklı bir kimliğe bürünen Gençlerbirliği, “zirveye tırmanma” sürecine girdi.

Yeni teknik direktörü ile çıktığı 10 maçta 7 galibiyet ve 3 berberlik elde eden Gençlerbirliği, toplamda 24 puan toplayarak 47 puana ulaşarak play-off bölgesine girmeyi başardı ve 2. sıraya kadar yükseldi.

“2025’in yenilgisiz takımlarından” biri olarak adından söz ettiren Gençlerbirliği, Eroğlu yönetimindeki ilk maçında Sakaryaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Ardından son sırada bulunan Fitmens Gömlek Yeni Malatyaspor’u 3-0’lık skorla geçen ekip, 20. hafta karşılaşmasında lider Kocaelispor’u 1-0 yenerek büyük bir dikkat çekti.

Boluspor deplasmanında 2-0’lık galibiyetle dönen Gençlerbirliği, Alagöz Holding Iğdır FK’yı da aynı skorla mağlup ederek yükselişini sürdürdü.

Esenler Erokspor ile evinde 1-1 berabere kaldıktan sonra, zirve mücadelesi veren Erzurumspor FK’yı 2-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Eroğlu’nun öğrencileri, Siltaş Yapı Pendikspor karşısında da 3-0’lık bir skorla taraftarlarını sevindirdi.

Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü ile 3-3 berabere kaldıktan sonra, 27. hafta mücadelesinde Manisa FK’yı Metehan Mimaroğlu (2) ve yeni transfer Rumen Daniel Popa’nın golleriyle 3-0 mağlup etti.

Hüseyin Eroğlu yönetiminde “10 maçlık yenilmezlik serisi” ile dikkat çeken Gençlerbirliği, “İlhan Cavcav dönemi” ile anıldığı Süper Lig’e yeniden yükselme hedefinde önemli bir ilerleme kaydetti.

Son dört sezondur Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği, bu süreçteki en uzun yenilmezlik serisine ulaştı. Ayrıca, Eroğlu yönetiminde üst üste 4 maç kazanma başarısını gösterdi.

– Gol ortalaması yükseldi

Başkent ekibi, ligin ilk 17 haftasında gol yollarında sıkıntı yaşadı ve bu sürede 17 gol atarken, kalesinde 19 gol gördü.

Ancak, teknik direktör Eroğlu göreve geldikten sonra takım savunmasının yanı sıra hücumda da etkili bir performans sergilmeye başladı. Son 10 haftada fileleri 20 kez havalandıran Gençlerbirliği, kalesinde 5 gol gördü.

Son 3 karşılaşmasında da 3-3 gol atan takım, Eroğlu döneminde maç başına 2 gol ortalaması yakaladı.

– Metehan Mimaroğlu boş geçmiyor

Gençlerbirliği’nin bu sezonki en golcü oyuncusu, attığı 11 golle kanat oyuncusu Metehan Mimaroğlu oldu

Gençlerbirliği’nde Eroğlu İle Zirveye Tırmanış Başladı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir