Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nin 7. haftasında yarın Fransa’nın Olimpik Lyon takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho, eksik oyuncularını taraftar desteği ile aşmayı hedeflediklerini belirtti.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mourinho, takımda yaşanan sakatlık ve ceza durumlarını dile getirdi.
Mourinho, 10 oyuncunun takımda yer alamayacağını ifade ederek, “Bu durumu taraftarımızın yardımıyla telafi etmek istiyoruz. Onların desteği, bu eksiği kapatmamıza yardımcı olacak. Önümüzdeki iki maçta 2 puan almamız yeterli olabilir. Yarın için özel bir beklenti içinde değilim. Elimizde beş potansiyel bek oyuncusu vardı ama bunların hiçbiri sahada olamayacak. Zor bir süreç içerisindeyiz. Rakibimiz de son derece güçlü. Bu turnuvadaki beklentilerimiz var ama öncelikle bir sonraki tura geçmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Mourinho, Milan Skriniar transferindeki rolünden bahsetti. “Bu transferde küçük bir rolüm söz konusu. Asıl rol kulüp ve sportif direktörümüzün. Skriniar’a, Fenerbahçe’nin harika bir kulüp olduğunu telefonla aktardım,” dedi.
Dışardan VAR hakemi uygulamasının sadece bir haftası geride kaldığını belirten teknik adam, “Türk taraftarlar çok tutkulu. Bu tutku bazen takıma itici bir güç olabiliyor ancak olumsuz şekilde de kendini gösterebiliyor. Biz kendi stadyumumuzda bu ikisini de deneyimliyorduk. Taraftarlarımızın bu iki duyguyu ne zaman harekete geçirebileceğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Mourinho, ayrıca maç sonrasının hatırlanmasının önemine değinerek, “Takımımızı organize etmek zor olacak. Kulübe yeteri kadar güçlü oyuncu ekleyememiş olacağız ama genç futbolculara güveniyorum.” dedi.
Deneyimli teknik direktör, pozisyon bulsalar da daha fazla gol atmaları gerektiğini vurguladı. “Oyun kalitesi sadece bizimle ilgili değil,” diyen Mourinho, İtalyan hakemlerle bir sorun yaşamadığını, yarın her şeyin yolunda olacağına inandığını belirtti.
Fenerbahçe’nin kaptanı Dusan Tadic de puanlara ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Yangında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Tadic, “Lyon kaliteli bir takıma sahip. Zor bir maç bizi bekliyor. Ancak evimizde ve taraftarlarımızın önünde oynayacak olmamız bizim için bir avantaj. Lyon’a saygı duyuyoruz ama elimizden geleni yapacağız.” dedi.
Ayrıca genç oyunculara destek olmanın bir yükümlülük olduğunu ifade eden Tadic, Mourinho’nun kendilerine sürekli arka çıktığını ve onları savunduğunu aktardı. Bunun yanında, daha önce yaşanan hayal kırıklıklarını anladığını belirtti.
Tadic, UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedefleri hakkında ise, “Hedefimiz en uzak noktaya kadar ilerlemek. Hocamızın talimatlarını takip ederek bu doğrultuda hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu.