1. Haberler
  2. SPOR
  3. Fenerbahçe, Bilbao’ya Mağlup! Mourinho Açıklama Yaptı

Fenerbahçe, Bilbao’ya Mağlup! Mourinho Açıklama Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nin 6. hafta maçında sahasında Athletic Bilbao karşısında 2-0 yenilerek hedeflerine ulaşamadı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho önemli açıklamalarda bulundu.

Mourinho, Samet Akaydın’a tribünlerin tepkisinin takım üzerindeki etkisi hakkında düşüncelerini paylaşarak, “Bu durumun takım üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Samet, hatayı ilk yarıda yaptı ve o esnada büyük bir tepkiyle karşılaştı. Ancak takım, ilk yarıda iyi bir oyun sergiledi. Samet, hatasından sonra da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Maçın 1-0 olması adil bir sonuç değildi, 2-0 ise hepimiz için ciddi bir darbe oldu. Taraftarların tepkilerini asla eleştiremiyorum, çünkü onlar kulübün temel taşlarıdır. Hata sadece Samet’e ait değil, bu hatayı hep beraber yaptık” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARLARIMIZI DESTEKLEMELİYİZ”

Mourinho, üzüntülerinin yanı sıra dengeli olmaları gerektiğini belirtti: “Futbolda en önemli olan sonuçlardır. Kazandığınız bir ekipte sonuçlar önemsiz gibi görünse de, üst üste iki mağlubiyet alınca bunun kıymetini anlıyorsunuz. Bu, ülkemizde var olan bir kültürel durum. Buna uyum sağlamamız gerekiyor. Gelecekte ulaşmayı hedeflediğimiz seviyeye ulaşmak için bir geçiş dönemindeyiz. Uzun zamandır burada bulunan oyuncular bu duruma alıştılar. Önümüzde yine iç sahada bir maç var ve taraftarlarımızın desteğini kazanmamız önemli. İyi bir rakiple oynadık. Taraftarlar üzüntülü, fakat bizden daha çok üzgün değiller. Üzüntümüzü göstermeliyiz ama dengeli kalmalıyız. Pazar günü yeni bir mücadele olacak” diye konuştu.

“MAÇ İSTİKRARI SAĞLAYAMADI”

Sakatlıktan yeni kurtulan İrfan Can Kahveci hakkında görüşlerini belirten Mourinho, “İrfan’ı geliştirmek için onun sağlıklı olması gerekiyor. Son birkaç ayda ya sakat ya da iyileşme aşamasındaydı. Bu yüzden maç istikrarını yakalayamadı. Bugün yedek kulübesindeydi, oynayıp oynayamayacağı belirsizdi” dedi.

Rodrigo Becao’nun neden oynatılmadığıyla ilgili olarak ise, Mourinho, “Ben oyun kurabilen stoperleri tercih ediyorum. Biz, oyunu domine eden bir tarz oynuyoruz ve Becao’nun özellikleri buna uygun değil” şeklinde cevap verdi.

“KEŞKE BÜTÜN OYUNCULAR ELİMDE OLSA”

Mourinho, sözlerine oyuncularını savunarak devam etti: “Oyuncularımı suçlayamam. Daha iyi oyuncular istediğim anlamına gelmez. Jayden ve Kostic’in takımdan olmasını isterdim. Mert Hakan ise sürekli devamlılık sağlayamayan bir oyuncu. Kulübün yeterli bilgiyi verdiğinden emin değilim. İstediğim, keşke tüm oyuncularım elimde olabilseydi. Lyon ile oynamamız gereken bir maç var. Mert Müldür cezalı, sol bekte kim oynayacak? İki maçtan en az üç puan almamız lazım. Tur atlayınca kadromuzu güncelleyebileceğiz. Ligin ikinci yarısında daha güçlü olacağız ama önce Lyon ve Midtjylland karşılaşmalarını geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“TOPA DAHA FAZLA SAHİP OLDUK”

Takımının gol pozisyonlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Mourinho, “Bugün gol atmak için yeterli fırsatlar yakaladık. Gelecek maçı henüz düşünmedim. Bazen kaleyi bulan şutlar, maçın genel görüntüsünü yansıtmayabilir. Tadic’in En Nesyri’ye yaptığı asist gibi net pozisyonlar var. Bugün önemli pozisyonlar ürettik. Bilbao, kendi kalesinde

Fenerbahçe, Bilbao’ya Mağlup! Mourinho Açıklama Yaptı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir