1. Haberler
  2. Dünya
  3. Erdoğan İtalya’da Zirveye Katılmak Üzere Gitti

Erdoğan İtalya’da Zirveye Katılmak Üzere Gitti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin daveti üzerine Türkiye-İtalya Dördüncü Hükümetlerarası Zirvesi’ne katılmak amacıyla İtalya’nın başkenti Roma’ya özel uçak “TUR” ile seyahat etti.

Roma’ya varışında Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni tarafından resmi bir törenle karşılanacak. İki liderin baş başa görüşmesinin ardından, Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi çerçevesinde imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Bu zirvenin, Türkiye ile İtalya arasındaki işbirliğini kuvvetlendirecek önemli adımların ele alınmasına olanak tanıması ve güncel bölgesel ile küresel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması hedefleniyor.

Ayrıca zirve sırasında, iki ülke ilişkilerini daha da derinleştirmek amacıyla çeşitli anlaşmaların imzalanması planlanıyor. Bunun yanında, iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla bir iş forumu da organize edilmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İtalya İş Forumu’na katılmanın yanı sıra İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

Erdoğan İtalya’da Zirveye Katılmak Üzere Gitti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir