Kerevitaş, 2025 yılının ilk çeyreğinde konsolide ciro olarak 6,9 milyar TL elde etti. Bu dönemde, 678 milyon TL’lik ihracat geliri sağlayan şirket, dondurulmuş gıda sektöründe SuperFresh markasıyla yüzde 38, margarin pazarında ise yüzde 69’luk pazar payı ile lider konumunu korumayı başardı.
Her yıl ürünleri ile yaklaşık 19,5 milyon haneye ulaşan Kerevitaş, 2025’in ilk üç ayına ilişkin finansal bilgilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Buna göre, bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen ciro 6,9 milyar TL olarak kaydedildi. Yüzde 37 oranında artış gösteren brüt kar, 1,8 milyar TL’ye yükseldi ve 2025’in ilk üç aylık döneminde toplam brüt kar 921 milyon TL olarak gerçekleşti. Brüt kar marjı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 7,7 puan artarak yüzde 13,3 seviyesine ulaştı. Ayrıca, şirketin ihracat geliri 678 milyon TL oldu.
Dondurulmuş gıdada öncü konumda olan SuperFresh, pazardaki yüzde 38’lik payıyla liderliğini sürdürdü. Kerevitaş‘ın margarin sektöründeki ciro pazar payı ise yüzde 69 olarak belirlendi. Bu başarı, Bizim Yağ ve Terem markalarının katkısıyla güçlenmiş durumda. Bizim Yağ, paketli margarin pazarındaki ciro payını yüzde 35 olarak korurken, Terem markası ise kase margarin pazarında ciro payını 1,8 puan artırarak yüzde 59,2’ye çıkardı.
“Dolapta ne var” iletişimi ile SuperFresh, tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaştı. 2025 yılına yönelik bu başarılı kampanya döneminde, yüzde 40’lık bir tonaj büyümesi ve 3 puanlık bir penetrasyon artışı sağlandı. İlk üç aylık dönemde, SuperFresh’in 16 yeni ürün lansmanı gerçekleştirildi ve bu yeni ürünlerin ciro içindeki payı yüzde 18 oldu.
SuperFresh’in tarımda kadınlara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla geliştirdiği ‘Tarımın Kadın Yıldızları’ projesi, Terem markasının yenilikçi pazarlama kampanyası ve Bizim Yağ’ın Türkiye’nin ilk hamur işi kanalı olan “Hamur Bizim İşimiz” kanalı, Kerevitaş’a sektörde toplam 6 prestijli ödül kazandırdı.
Kerevitaş CEO’su Mert Altınkılınç, 2025’in ilk çeyreğine ait finansal performansı değerlendirerek şunları söyledi: “Pazar lideri markalarımız ve toplamda 16 kategoride yaklaşık 1500 ürünle güçlü bir portföy oluşturduk. Öncelikli hedefimiz, etki ettiğimiz geniş ekosistemde sektörde dönüşüme yön vermek. 2025 yılının ilk üç ayına ait sonuçlarımız, inovasyona dayalı ürün stratejimizin, lider markalarımızın ve verimlilik odaklı üretim gücümüzün değerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Tüketicilerimizin beklentilerine yanıt vererek, büyümemizi sürdürülebilir hale getirmeyi ve küresel rekabet gücümüzü artırmayı amaçlıyoruz. Gıda sektörüne yön veren lider bir şirket olarak, hem Türkiye hem de uluslararası pazarlarda ülkemize ve sektörümüze katma değer sağlayacak kalıcı başarılar için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.” – İSTANBUL