1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rekabet Kurulu’ndan Ünlü Markalara Cezalar Yağdı!

Rekabet Kurulu’ndan Ünlü Markalara Cezalar Yağdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reklam Kurulu, Beymen, Ramsey, Sarar ve Vakko gibi markaların indirimli satış reklamlarında bulunan eksik veya yanıltıcı bilgiler nedeniyle toplamda 4 milyon 800 bin lira para cezası uygulandığını duyurdu.

Açıklamada, birçok giyim üreticisinin kampanya dönemlerinde yüzde 80’e kadar indirim iddialarında bulunduğu fakat bu ifadelerin yanıltıcı olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu indirimler altında sunulan ürünlerin stok durumlarının yetersiz olduğu da tespit edildi.

Kurul, New Balance, Vans ve Camper markalarının ayakkabılarında domuz derisi kullanıldığını tüketici ile paylaşmadığını bildirdi. Yapılan araştırmalar, Türkiye’de satılan ürünlerde domuz derisi kullanımı hakkında bilgi verilmediğini, ancak bu bilginin yurtdışında bulunan sitelerde yer aldığını ortaya koydu.

Bu bilgiler ışığında, Reklam Kurulu, New Balance’a 1 milyon 730 bin lira, Vans’a ise 863 bin 580 lira ceza verdi. Camper markasının reklamlarının ise durdurulmasına karar verildi.

DOMUZ DERİSİ BULUNAN MODELLER

Açıklamalara göre, ‘www.newbalance.com.tr’ adresinde satılan “W990GL6”, “M2002RST”, “U9060BLK”, “U991LG2” kodlu ürünlerin domuz derisi kullanıldığı bilgisi yer almadı.