TARSİM tarafından yapılan duyuruda, 9-13 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde meydana gelen ani hava sıcaklık düşüşlerinin, son yılların en büyük zirai don olaylarına yol açtığı belirtildi. Bu durumun geniş bir coğrafi alanı etkilediği ifade edildi.
Açıklamada, gerekli önlemlerin alındığına vurgu yapılarak, “Yurt genelindeki sigortalı üreticilerimizin zarar gören ürünleri için hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır. Bu süreç, bölgenin koşullarına bağlı olarak en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir. Üreticilerimizin, ekspertiz çalışmalarıyla ilgili endişe taşımamaları ve rahat olmaları önem arz etmektedir” denildi.
Ürünlerinde hasar yaşayan üreticiler, hasar ihbarlarını bağlı bulundukları sigorta şirketi veya acenteleri aracılığıyla, ayrıca ALO TARSİM 172, TARSİM’in mobil uygulaması, kurumsal internet sitesi ve üretici portalını kullanarak yapabilecekler.
“TARIM SİGORTASININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ”
Bu olayın, tarım sigortasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Yaşanan durum, iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerini bir kez daha ortaya koydu. Üreticilerimizin kesintisiz faaliyet göstermeleri adına tarım sigortasının önemi bir kez daha gündeme geldi. Biz, her zaman üreticilerimizin yanında olarak destek sunmaya devam edeceğiz. Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yüzde 70’e kadar devlet prim desteği, indirimler ve çeşitli ödeme kolaylıkları sunarak tarım sigortasının ihmal edilmemesini tavsiye ediyoruz.”