1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ankara-İstanbul arası tren yolculuğu 80 dakikaya düşecek!

Ankara-İstanbul arası tren yolculuğu 80 dakikaya düşecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Ankara’daki Tarihi Tren Garı’nda düzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya geldi.

Bakan Uraloğlu, 2027 yılının ortalarında Bilecik Tünelleri tamamlandığında Ankara-İstanbul arasındaki yüksek hızlı tren seyahat süresinin 3.5 saate ineceğini açıkladı.

10 yıl içerisinde, saatte 350 km hızla gidebilen süper hızlı trenle Ankara-İstanbul arasının 80 dakikada geçileceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, demiryolu projeleri, Süper Hızlı Tren Projesi, 5G yatırımları, yeni havalimanı projeleri, Atatürk Havalimanı’nın geleceği, sosyal medya şirketlerinin algoritma değişiklikleri ve Suriye yönetimiyle yapılacak işbirlikleri gibi çeşitli konularda önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ

Ulaştırma alanlarında iletişimimizi sürdürdüğümüzü ifade eden Uraloğlu, demiryolu hattındaki tahribatın onarılmasının ardından hattı Şam’a kadar uzatmayı planladıklarını duyurdu. Havayolu alanında ise Suriyeli pilotların yalnızca görerek uçabildiğini hatırlatarak, ASELSAN’ın ürettiği gece uçuş sistemlerinin bu yıl itibarıyla kullanılmaya başlanacağını belirtti. Suriye ile olan hava trafiğinin gelişmesi için 20-25 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağı bilgisini paylaştı.

DEMİRYOLU PROJELERİ

Ülke genelinde mevcut 13 bin 919 km’lik demiryolu hattı, inşa halindeki 6 bin km’lik eklemelerle birlikte 17 bin 500 km’ye ulaşacak. Hedef ise 28 bin 500 km’ye çıkmak. Uraloğlu, Dünya Bankası’ndan alınacak kredilerin projenin önemli bir kısmını finanse edeceğini bildirdi.

SOSYAL MEDYA İÇİN YASAL DÜZENLEME

Roblox’un kapatılmadığını ve mahkeme kararına uyulması durumunda erişim engelinin kaldırılacağını ifade etti. Google’ın algoritma değişiklikleri ile ilgili yaşanan sorunlara dikkat çeken Bakan Uraloğlu, dijital mecralarla ilgili yasaların güncellenmesi konusunda çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

HIZLI TRENDE BİLET BULAMAMA

Yüksek Hızlı Tren ile Sivas’tan İstanbul’a dek uzanan 2 bin 250 km’lik hattın mevcut 30 tren seti ile yeterli gelmediğini belirten Uraloğlu, ilk etapta 12 yeni set alarak hizmete sunmayı planladıklarını ifade etti.

3.5 SAATTE ANKARA-İSTANBUL

Bilecik Tünelleri’nin tamamlanmasıyla birlikte Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresi 3.5 saate düşecek. 350 kilometre hızla seyahat edecek Süper Hızlı Tren Projesi’nin diğer detaylarını paylaşan Bakan Uraloğlu, proje için uluslararası firmaların ilgi gösterdiğini vurguladı.

225 KM’LİK YERLİ TREN PROTOTİPİ HAZIR

TÜRASAŞ’ın ürettiği yerli tren setlerinin 160 km hızla gidebildiğini ve Kocaeli-Adapazarı için 4 setin hizmete alınd

Ankara-İstanbul arası tren yolculuğu 80 dakikaya düşecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir