1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Trump’tan AB’ye Tarife Misillemesi Tehdidi!

Trump’tan AB’ye Tarife Misillemesi Tehdidi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği’nin (AB) tarife planına ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğer AB tarifeleri geri çekmezse, misilleme yapacağız” dedi.

Trump, Truth Social adlı kendi sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Avrupa Birliği’ni “Dünyanın en düşmanca ve suistimal edici vergilendirme ve tarife otoritelerinden biri” olarak nitelendirerek, “Tek amacı Amerika Birleşik Devletleri’nden yararlanmak olan AB, Viski’ye yüzde 50’lik bir tarife koydu. Eğer bu tarife hemen kaldırılmazsa, ABD çok yakında FRANSA VE DİĞER AB ÜLKELERİNDEN GÜNÜMÜZDE DOLAŞIMDA OLAN TÜM ŞARAPLAR, ŞAMPANYALAR VE ALKOLLÜ ÜRÜNLERE yüzde 200 tarife uygulayacaktır. Bu durum, ABD’deki şarap ve şampanya üreticileri için oldukça olumlu bir gelişme olacaktır.” şeklinde konuştu.

TARİFE SAVAŞLARI

ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına yönelik olarak belirlediği yüzde 25’lik tarifeler 12 Mart itibarıyla yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

AB Komisyonu, ABD’nin yeni çelik ve alüminyum tarifelerini haksız bulduklarını açıklayarak, bu duruma karşı “hızlı ve orantılı” önlemler alacaklarını duyurmuştu.

Açıklamada, ABD’nin gümrük vergileri kararının transatlantik ticareti olumsuz etkileyeceği, işletmelere ve tüketicilere zarar vereceği ile daha yüksek fiyatlarla sonuçlanacağı ifade edildi.

AB Komisyonu, bu yeni tarifelere dikkatlice ayarlanmış iki aşamalı bir cevap vereceğini belirterek, ekonomik zarara karşı toplamda 26 milyar euroluk karşı tedbirlerin yürürlüğe gireceğini bildirmişti.

Avrupa Komisyonu, bu çerçevede 1 Nisan’dan itibaren, Harley-Davidson motosikletleri, viski ve kot pantolonlar gibi ikonik Amerikan ürünleri de dahil olmak üzere 8 milyar euroluk Amerika Birleşik Devletleri tarifelerini yeniden uygulamaya koyacağını açıklamış, Nisan ortasından itibaren ise AB üye ülkelerinin onayına tabi olarak 18 milyar euroluk yeni ABD tarifeleri ile daha fazla karşı önlem alacaklarını belirtmiştir.

Trump’tan AB’ye Tarife Misillemesi Tehdidi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir