Mehmet Saatçi

Mehmet Saatçi

"Bakış Aşısı"
[email protected]

YOLDAŞ'IN VARSA,YOL YORSA DA GÜZELDİR.

17 Ekim 2024 - 13:50



Bugün tarlasına dadanan kargalarla mücadele edemeyen çiftçi gibi hissediyorum kendimi aslında.

Radyo da çok  sevdiğin bir şarkıya denk gelirsin ya, hani bir heyecan sesi açmak istersin. Heh işte o an o şarkının sonuna denk gelmişsindir. İşte hayatta yaşamak istediğimiz güzelliklerin anlatımı olmalı bu bence. Yaş kemale erince insan yaşadıklarının daha bir kıymetini anlıyor aslında.

Çok daha fazla şey öğrenebiliyor.

Ben mesela deniz kabuklularına kapçık dendiğini, kapçık petrolde buluşalım diyen bir arkadaştan öğrenmiştim. Sevgi aşk ve ayrılıklar da öyle, hazmetmenin zor olduğu yıllarda yaşanmamalıymış mesela.

Evet işte eyy sevgili; İstanbul gibi ol, biraz sahiplen, biraz terk et. Yalnız kalayım kuytularında, Sonra ansızın fark et beni. İstanbul gibi ol işte. Bi jetonluk vakit ayırıp, İstanbul gibi sev beni. 

Ama işte dönemim savdalısı da bu sözleri hükümetin beni anlaması gibi tersi ile anlar, İstanbul gibi olur, gönlünde benden başka 15 milyon insan daha bulundurarak…

Ne yazık ki hayat geriye doğru yaşanmıyor!

“Evvel refik ba'del-tarik” demiş büyükler. 
Yani önce yoldaş, sonra yol. Nereye gittiğinden çok, kiminle gittiğin; nereye gittiğinden çok neye gittiğin önemlidir çünkü. Yoldaşın varsa, yol yorsa da güzeldir. Anlayana tabi.

Bakıyorumda bazılarınız kendinizi bayağı bayağı akıllı sanıyorsunuz ya, üzülüyorum; düşünsenize gerizekalısınız ve bundan haberiniz yok. Ama konumuz bu değil, kendi payımıza ya akıllı olsaydık hiç biriniz çekilmezdiniz…

Coğrafyamızda bir insanlık dramı yaşanıyor “FİLİSTİN” ama orda yaşanılan soykırımı
bile biz İçinizde siyasallaştırabiliyoruz maalesef.

Bazı Allah’ın fistanlıları, çürük ve bedelli gay’leri “Mehmetçik Filistin’e” naraları atıyor ya, bakkalda, markette, kasapta, durakta her an her yerde bunu dillendirip, karşı çıkanı Yahudi sevici ilan ediyorlar. Lan zeka dilencileri, vicdan mastürbasyoncuları, birincisi Filistin vatandaşları sizce nasıl kutsal ırk ise İsrail halkı da o ırkın amca çocuğu, yani aile içi kavga. İkincisi Kubbetüs Sahra sadece İslam için değil hatta İslam’dan önce de diğerleri için kutsaldı.

Üçüncüsü konuyu nasıl beceriyorsanız Çanakkale’ye getiriyorsunuz, orada savaşanlar o düşündüğünüz islam kardeşlerinizin dedesi değildi. Onlarda Mehmet ismi olmaz ama Örnek Suriye Mehmet yazan mezarlar, Yemen Mehmet yazan mezarlar, Filistin Mehmet yazan mezarlar bolca.

Asıl nedeni o coğrafyanın bizim sınırlarımızda olması ve İdlip dahil hepsinin Türk şehri olmasıydı. O can veren “Mehmet”lerde bizim insanımızdı bizim dedelerimizdi. O ara o savunduklarınızın dedeleri Hicaz demiryolunda, Ku-tül Amare’de, Filistin’de Türk askerleri öldürmekle meşgullerdi. Anzaklar binlerce km öteden dedelerini anmak için Çanakkale’de ayin düzenliyor, hangi Ortadoğu vatandaşı gitti Çanakkale’ye dedesini ziyarete biri bana anlatabilir mi? Mevzilerde hiç nargile parçası bulundu mu Çanakkale’de! 

Şimdi anladınız mı neden Kaddafiyi indirdiler,
Neden Saddam Hüseyin’i indirdiler, Neden Mursi’yi indirip Sisi’yi getirdiler!

Neden Lübnan’ı vurdular, neden Ürdün’de kukla yönetim kurdular! İsrail’in etrafında ona karşı duracak kimse kalmasın diye. Tek hedefleri var “Arz-ı Mev’Üd” yani Büyük İsrail Projesi. 

Şu an Mısırda Müslüman kardeşler olsa Mursi olsa Irak’ta Saddam olsa Libya'da Kaddafi olsa neler olurdu düşünün. Her millet kendi ektiğini biçiyor. Liderlerine sahip çıkamayip abd yalanlarıyla satan Müslüman ülke halkları; bu mazlum Filistin halkının, o bebeklerin kanları sizin elinizde. Allaha hesabıni vereceksiniz inşaAllah.

Umutmayın ki; gözünü kapayan yalnız kendine gece yaparmış!

Sözlerime burda son verirken kıymetli Cemil Meriç geldi aklıma; “Artık sağcı solcu kalmadı. Elimizde bir vatan kaldı, bir de vatan hainleri.” 
 
O zaman ben de diyorum ki; Dikkat Cesaret Bulaşıcıdır…

YORUMLAR

  • 4 Yorum