DEDEKTİF GÜRSAN

DEDEKTİF GÜRSAN

CİNAYET MASASI...
[email protected]

NARİN OLAYINI TOPRAK ANALİZİ ÇÖZER

06 Eylül 2024 - 14:10




Kayıp Narin’i arama çalışmaları 17’nci gününde devam ediyor. “Narin bulundu mu?” sorusu sorulmaya devam ederken, bölgede çalışma yürüten ekipler ikiye ayrıldı. İlk ekip Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos saat 15.15 öncesini ikinci ekip ise bu tarihten sonrasını araştırıyor.

Ekipler son olarak Tavşantepe Mahallesi’ndeki mezarlıkta görüntüleme cihazı ile bir arama yaptı. Yapılan aramalarda bulunan bazı şüpheli bulgular incelenmek üzere alındı.

Peki Narin’e ne oldu?

Sağ ise nerede saklanılıyor? Öldürülüp gömüldüyse, nereye gömüldü? Neden bulunamıyor? Jandarma ekipleri o kadar çalışma yaptığı halde neden istenilen sonuca bir türlü gidilemiyor.


Tüm Türkiye olarak Narin olayını takip ediyoruz. Uzmanlar TV’lerde açıklamalarda bulunuyor. Şu yapıldı mı? Ya da şöyle olabilir diye ihtimaller konuşuluyor.

Bugün bende sizlere Narin’in soruşturmasında çok önemli ipuçlarına ulaşabilecek önerileri anlatacağım.

Bugün 17 gün oldu ve Narin’den haber yok. Olayda amca tutuklanmasına rağmen henüz bir itiraf veya Narin’e ulaşılabilecek bir ipucu ortalarda yok

Öncelikle hepimiz şunu biliyoruz. Narin’in kaybolmasından günler sonra olayla ilişkin ilk gözaltına alınan isim ağabeyi oldu. Kolundaki ısırık izinden dolayı gözaltına alınan  18 yaşındaki ağabey; Narin’e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.

Sonra Narin’in arama çalışmalarının 11”inci gününde yeni gözaltı haberi geldi. Narin’in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı.

Amca Salim Güran, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Mahkemeye tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını gösterdi.

Tutuklanan Salim Güran’nin avukatı karara tepki gösterirken, amcanın aracının ön koltuğunda bulunan bazı DNA’lar Narin’e ait çıktı. Elimizde dosya olmadığı için aracın ön koltuğunda bulunan DNA bulguları iddialara göre, idrar ve kusmuk iziydi.

Bazı basın mensubu arkadaşlar kan izinden de bahsediyor ancak benim edindiğim bilgilere göre idrar ve kusmuk izi var. Bunu elbette ilerleyen zamanlarda daha net göreceğiz

ARABADAKİ BULGULAR BOĞULMA DİYOR

Araçta bulunan bulgular Narin’in DNA’sıyla eşleşti. Elbette amcasının aracı olmasından dolayı bazı DNA’lar Narin’e ait çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Ancak bu bulunan DNA bulguları öyle, hadi araca bineyim gibi bulguları gösterir veriler değil.

Bu veriler küçük kızın boğularak öldürülmüş ihtimalini ortaya koyuyor. Çünkü idrarını, kendisine yapılan saldırı üzerine korkan Narin, korkudan o idrarını yapmıştır. Ve bazı ölümlerde de kız çocuklarında bu tür idrar gelme olayı yaşanıyor.

Kusmuk olayı da bu tezi doğrular gibi görünüyor. Boğularak öldürülen birinden bir süre sonra ağızdan sıvı akar. Kusmuk denilen bu veri de muhtemelen Narin’in ağzından akan o sıvıdır.

Tabi tüm bunlar bir ihtimal üzerinde değerlendiriyoruz.
Açıkçası elde edilen verdiler bunu gösteriyor.
Temennimiz tabi ki Narin’in sağ bulunmasıdır.

Gelelim amcanın olayına,

Amca verdiği ifadesinde, Narin’le ilgili herhangi bir bilgi vermiyor. Ortaya çıkan benzincinin ifadesi ve görüntüler ise amcayı çok zor durumda bıraktı.

Benzinci ne diyor, olay günü amca arabasıyla geldi ıslak mendil aldı. Acelesi varmış gibi davranırken panik durumu da vardı. Hatta ıslak mendilin ücretini nakit ödemeyince kredi kartından çekti dedi ve bu belgeleri de Jandarma’ya teslim etti.

Benzincinin ifadesi ve verdiği belgeleri çok değerli görüyorum. Benzincinin şu açıklaması ise çok şey anlatıyor; Amcanın aracının ön koltuğunda battaniyeye benzer bir şey olduğunu sanki bir şeyi kapatmış gibi görüntü gözüne çarptığını söylüyordu.

 Muhtemelen o aldığı ıslak mendille koltuğu sildi. Ancak ne kadar silerse silsin Luminol çalışma tüm o bulguları görür ve netice de Luminol çalışmayla bulundu.

Peki amca ifadesinde tüm Türkiye’nin merak ettiği soruları cevapsız bıraktı. Sorulara verdiği tüm cevaplar Narin olayı dışındaydı. Amca olay günü köyden çıkmış ve gidiş gelişi yaklaşık bir saatlik zaman kaybı görülüyormuş.

Amca Jandarma’ya o gün nereye gittiğini tek tek anlatmış muhtemelen.

TOPRAK ANALİZİ OLAYI ÇÖZEBİLİR

Peki amca olay günü anlattığı yerlere gerçekten gitmiş miydi? Yoksa Narin’i götürüp gömdü mü?

İşte bunun cevabı için toprak analizinin yapılması gerekiyor…

Şöyle anlatayım sizlere, o gün amcanın giydiği tüm kıyafetler ve özellikle ayakkabısı incelenmek üzere el konulmalıdır. Kıyafetleri yıkamış olabilir ama yine de kıyafetlerde ter DNA’sına bakılabilinir.

En önemlisi ise ayakkabısıdır.

Ayakkabının altı mutlaka incelenmeli. Ayakkabının altında o gün gittiği yerlere ait toprak veya kil parçaları bulaştığını kesinlikle düşünüyorum.

Ayakkabılarında çıkacak olan toprak parçaları, amcanın gittim dediği bölgenin toprak parçasıyla karşılaştırılması yapılmalı. O toprağın gerçekten amcanın gittiği bölgeye ait mi değil mi ortaya çıkar.

Eğer Narin’i götürüp bir yere gömdüyse ya da koyduysa, o bölgeden de ayakkabına toprak bulaşmış olabilir. Eğer bulunacak toprak parçaları, amcanın gittim dediği yerlerdeki toprakla uyuşmuyorsa o zaman amcanın yalan söylediği de ortaya çıkar.

Bunun dışında aracın 4 tekeri üzerinde de toprak analizi yapılması lazım. Aracı yıkamış bile olsa, teker üzerinde gittiği bölgenin toprakları bulaşmıştır

Elde edilecek toprak analizi, hem alanı belirler, hem de eğer amcanın parmağı varsa o da kesinlikle ortaya çıkacaktır.

Jandarma ekipleri bu dediklerimi yapmış mı bilmiyorum? Ama yazılanlara aktarılanlara baktığımızda kimse toprak analizinden bahsettiğini görmedim.

O yüzden Narin olayını bu toprak analizi çözeceğine inanıyorum…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum