1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yapay Zeka Yıldızları: Geleceğin Teknoloji Liderleri Yetişiyor!

Yapay Zeka Yıldızları: Geleceğin Teknoloji Liderleri Yetişiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zekâ, hızla değişen teknolojik dünyamızda geleceğin en önemli araçlarından biri olarak öne çıkıyor. Eğitim alanında yapay zekâ uygulamaları, öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme ve yaratıcılık yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyerek, 21. yüzyıl iş yaşamına hazırlanmalarını sağlıyor. Bu dönüşümün bilincinde olan Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, gençleri dijital geleceğe hazırlamak amacıyla “Yapay Zekâ Yıldızları” adını verdikleri projeyi başlattı ve bu projenin birinci yılını başarıyla tamamladı. Türkiye genelinde 81 ilde, 11-18 yaş arası öğrencilere yönelik yapay zekâ eğitimi sunan proje, toplamda 36 bini aşkın gence ulaşarak önemli bir etki yarattı. Yapılan sosyal etki analizi ise projenin her 1 TL’lik yatırımının 5,34 TL toplumsal fayda sağladığını ortaya koydu. Gelecek dönemde 55 bin öğrenciye ulaşmayı ve “Yapay Zekâ Startup Studio” ile genç girişimcileri desteklemeyi amaçlayan projenin yeni yol haritası, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu’nun katılımıyla düzenlenen bir toplantıda kamuoyuyla paylaşıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, yapay zekânın dijital teknolojiler alanında kritik bir rol oynayacağını belirtti. Global Vodafone Vakfı tarafından hazırlanan ‘Eğitim Alanında Yapay Zekânın Artan Rolü’ raporuna göre, Türkiye’deki öğrencilerin %27’sinin okullarda yapay zekâ kullanımında geri kaldığını hissettiğini aktardı. Süel, geçen yıl Habitat Derneği ile birlikte başlattıkları ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesinin amacının, gençlerin teknolojik olarak donanımlı hale gelmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Projenin ilk yılında 36 binden fazla öğrenciye ulaşarak hedeflerinin üzerinde bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Süel, sosyal etki analizlerinin projeye yapılan her 1 TL’lik yatırımın 5,34 TL değerinde sosyal geri dönüş sağladığını gösterdiğini belirtti. Ayrıca, gençlere global bir hackathon’a katılım imkânı sunduklarını da ekledi. Sürekli olarak 55 bin öğrenciye ulaşma hedefinde olduklarını ifade eden Süel, Yapay Zekâ Startup Studio ile lise öğrencilerinin yapay zekâ odaklı fikirlerini girişimlere dönüştürebilecekleri bir inkübasyon programı başlatacaklarını söyledi.

KIRSALDA EĞİTİM FIRSATLARI

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, gençleri geleceğin diline, üreten yapay zekaya kavuşturduklarını belirterek, Vodafone Vakfı ile hayata geçirdikleri proje ile ortaokul ve lise öğrencilerini yapay zekâ ile buluşturmanın yanı sıra, onları tüketen değil üreten bireyler olarak yetişmelerine destek olduklarını ifade etti. Caldu, yapay zekâ, makine öğrenimi, sanal gerçeklik ve dijital denge gibi alanlarda gençleri bilinçlendirerek dijital dönüşüm yolculuklarında yanlarında olduklarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanındaki teknoloji sınıflarında, köy okullarında ve gezici eğitim çadırlarında çocukların ve gençlerin potansiyelini yapay zekâ kullanarak ortaya çıkardıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz dönemde Romanya’da bayraklarını dalgalandırdıklarını ve bu yıl da hackathon ile uluslararası arenada temsil etmeye devam edeceklerini belirtti. Kırsal alanlarda daha fazla çocuğa ulaşarak gezici araçlarının il sayısını 12’den 15’e çıkaracaklarını, ayrıca Yapay Zekâ Startup Studio ile liseli genç girişimcilerin hayallerine destek olacaklarını açıkladı.

YENİ DÖNEMDE HEDEF 55 BİN GENÇ

Yeni dönemde, lise öğrencilerinin yapay zekâ odaklı fikirlerini girişimlere dönüştü

Yapay Zeka Yıldızları: Geleceğin Teknoloji Liderleri Yetişiyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir