Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için ülkemize gelen Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur Al Said’i Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı.
Karşılama merasiminde Başkan Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ve Ankara Valisi Vasip Şahin eşlik etti.
Başkan Erdoğan, Umman Sultanı ile düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlardır:
Umman ile ilişkilerimiz her alanda hızla gelişiyor. Bu kapsamda, Umman ile toplamda 10 belge imzalandı ve ortak bir bilgilendirme yapıldı. Umman’a gerçekleştireceğim ziyaretin de detaylarını paylaşmayı planlıyorum. Ayrıca, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına ve bölge güvenliğini tehdit eden eylemlerine karşı İslam birliğinin daha etkili bir işbirliği içinde hareket etmesinin gerekliliğini vurguladık.
Gazze’de acil, adil ve kalıcı bir ateşkes sağlanmadığı sürece, küresel huzurun elde edilemeyeceğini ifade ettik. ABD Başkanı’nın Gazze’de ateşkes konusunda girişimlerde bulunacağını söylemesi, maalesef oldukça geç kalınmış bir adım. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğiz.