1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Ülke Genelinde Yağış ve Uyarılar: Hava Durumu

Ülke Genelinde Yağış ve Uyarılar: Hava Durumu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin büyük bölümü yağışlı! 3 uyarı birden yapıldı! | Son dakika hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu ile karşılaşacağını bildirdi.

Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İç Anadolu (Konya’nın güneyi ve Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Bilecik, Sakarya, Bursa’nın doğusu, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Adana ve Isparta çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz ile Erzurum’un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde bu yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise toz taşınımının yaşanacağı öngörülüyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı bekleniyor. Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Fotoğraf: İHA

3 UYARI BİRDEN

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz ile Erzurum’un kuzey, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olabileceği göz önünde bulundurularak, olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Rüzgarın, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nın doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ayrıca, Güneydoğu Anadolu’da yaşanacak toz taşınımı nedeniyle ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşüş, görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklinde yağış beklendiği kaydedildi.

Ülke Genelinde Yağış ve Uyarılar: Hava Durumu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir