1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Türkiye-Libya İlişkileri: Birleşik Libya İçin Destek Verilecek

Türkiye-Libya İlişkileri: Birleşik Libya İçin Destek Verilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Türkiye ve Libya arasındaki köklü dostluğun önemi yeniden vurgulanırken, Libya’nın milli birliğini sağlayarak barış, huzur ve istikrar içinde bir yaşam sürmesine katkıda bulunmanın gerekliliği ifade edilmiştir. Komisyonun güven artırıcı önlemler çerçevesinde gerçekleştirdiği ve Libya’nın istikrarına katkı sunduğu çalışmalar takdirle karşılanmıştır. Ayrıca, doğu ile batı arasındaki ortak faaliyetlerin geliştirilmesi hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Bu aşamada, ortak faaliyetlerin geliştirilmesine dair her türlü desteği sağlamaya ve katkıda bulunmaya devam edeceğimizi belirtmiş bulunmaktayız. Nihai hedefimiz, tüm kurumlarıyla birlikte hareket eden birleşik bir Libya oluşturmaktır. Bu vesileyle, 5+5 Ortak Askeri Komisyonu’nu Türkiye’de ağırlamaktan duyulan memnuniyet, Libyalı muhataplarımız tarafından da onaylanmıştır.

Bu bağlamda, birleşik Libya anlayışı çerçevesinde destek verme kararlılığımızı ve Libya’daki tüm kesimlerle iş birliği yapma isteğimizi sürdüreceğiz. Bakanlığımızda gerçekleştirilen toplantının ardından, 5+5 Ortak Askeri Komisyonu, Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler tarafından kabul edilmiştir. Kabul sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da bulunmuştur.” şeklinde açıklama yapılmıştır.

Türkiye-Libya İlişkileri: Birleşik Libya İçin Destek Verilecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir