BSH Ev Aletleri Grubu, 2020 yılından bu yana Türkiye merkezli olarak yönetilen Gelişen Pazarlar Bölgesi (REM), 130 ülkede 4,6 milyar nüfusu kapsayarak istikrarlı bir büyüme sergilemeye devam ediyor.
Avrupa’nın önde gelen ev aletleri üreticilerinden biri olarak bilinen BSH’nın dört ana yönetim bölgesinden biri olan Gelişen Pazarlar Bölgesi (REM), stratejik önemi ve operasyonlardaki başarılı performansıyla öne çıkıyor. Nisan 2020’den bu yana Türkiye üzerinden yönetilen bölge, 2024 yılında dikkat çekici projelere imza attı. Bu yılın performansı ve gelecek hedefleri, BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su Gökhan Sığın ile CFO’su Sedef Ataman tarafından açıklandı.
BSH Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın, değerlendirmesinde “Dünya genelinde 38 fabrikası ve 60 bini aşkın çalışanı ile Gelişen Pazarlar Bölgesi, şirketimizin en geniş coğrafyasında önemli bir yılı geride bırakıyor. 130 ülke ile dev bir pazar oluşturan bölgemiz, 2024 yılında büyümeye devam etmemizden mutluluk duyuyor. 13 iştirak, 9 fabrika ve güçlü global marka portföyümüzle birlikte Gelişen Pazarlar Bölgesi, büyüme potansiyelini 2025 yılına kadar koruyacaktır,” ifadelerini kullandı. Sığın, özellikle Türkiye’ye olan yatırımların süreceğine dikkat çekti.
“Mısır’da yeni fabrika 2025 yılının ilk ayında açılacak”
Dünyanın en büyük 600 şehrinin dörtte birinin bulunduğu Gelişen Pazarlar Bölgesi, 2024 yılında önemli gelişmelere de sahne oldu. Mısır’da inşası süren yeni fabrikanın 2025 yılının ilk aylarında faaliyete geçmesi planlanıyor. Yılda 80 bin fırın üretim kapasitesine sahip olacak bu fabrika, sürdürülebilir üretim teknolojilerine de öncülük ediyor. Sığın, Suudi Arabistan, Güney Doğu Asya ve Güney Afrika’nın yanı sıra Hindistan’da bulaşık yıkama konusunda da yenilikler yaşandığını belirtti. Elde yıkama kültürünün yaygın olduğu Hindistan’da, bulaşık makinesi kategorisinin hızla geliştiğine işaret eden Sığın, “Yeni nesil ürünlerimiz, elde yıkamaya göre daha az su ve enerji tüketimi sağlarken daha hijyenik bir yıkama deneyimi sunuyor,” dedi. Bu gelişmelerin bölgenin güçlenmesine katkıda bulunduğuna değinen Sığın, “Gelişen Pazarlar Bölgesi’nde başarı, gururla belirtmeliyim ki Türkiye sayesinde elde ediliyor. Grubun en büyük üretim tesisi Türkiye’de yer almakta ve buradan 150 ülkeye ihracat gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca, 8 binden fazla çalışanımız ve yaklaşık 400 kişilik Ar-Ge ekibimiz ile Türkiye’nin ilk sertifikalı Ar-Ge merkezi burada bulunuyor,” açıklamasında bulundu.
Türkiye’ye önümüzdeki beş yıl içinde 500 milyon eurodan fazla yatırım yapılması planlanıyor.
BSH, Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markaları altında, 8 binden fazla çalışanıyla teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı ürünlerini kullanıcılarla buluşturuyor. Çerkezköy, 5 fabrika, Ar-Ge merkezi ve lojistik alanlarıyla Türkiye’nin en büyük üretim tesislerinden biri. Yılda yaklaşık 7 milyon ürün kapasitesi ile Çerkezköy’den dünya genelinde 150 ülkeye ihracat yapılıyor. Sığın, “BSH Türkiye, üretim ve satış dahil pek çok alanda bölgeye öncülük ediiyor. Bu alanlardan biri de dijital dönüşüm. Çerkezköy’de kurulan Future Lab inovasyon merkezi, global düzeyde izlenebilirlik ve bağlantı projelerini yönlendirmekte ve buradaki eğitim ile deneyimler Türkiye’nin dijital yolculuğuna rehberlik sağlıyor,” dedi.
S