Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Sofya’da Bulgaristan Maliye Bakanı Temenuzhka Petkova ile bir araya geldiğini duyurdu. İki ülke arasındaki gümrük süreçlerinin hızlandırılması, ticaretin kolaylaştırılması, sınır kapılarının modernizasyonu ve mevcut gümrük iş birliğinin güçlendirilmesi üzerine kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
Bakan Bolat, görüşmelerde Türkiye ile Bulgaristan arasında karayolu taşımacılığının yanı sıra demiryolu taşımacılığının da güçlendirilmesi, dijital ticaretin önemi, kağıtsız ticaret uygulamaları ve gümrüklerin dijitalleşmesi gibi konuların gündeme alındığını ifade etti. Ayrıca, NATO, OECD ve AB gibi uluslararası platformlarda ikili iş birliğinin artırılması, karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi, müteahhitlik ve altyapı projelerinde iş birliğinin geliştirilmesi hususlarının da ele alındığı vurgulandı.
Bunun yanı sıra, Bulgaristan’da Türk iş insanlarının ve TIR şoförlerinin yaşadığı çalışma izni, oturum izni ve vize temin süreçleriyle ilgili işbirliği konularının da detaylı bir şekilde değerlendirildiği aktarıldı. Bakan Bolat, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne açılan kapısı konumundaki Bulgaristan ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini dile getirdi.