1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türk E-Ticaret Markaları İçin Stratejik Üçgen Kuruluyor

Türk E-Ticaret Markaları İçin Stratejik Üçgen Kuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

WORLDEF’in Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Nart, Türk e-ticaret markalarının uluslararası pazarlara açılmasını sağlamaya yönelik olarak İstanbul, Dubai ve Riyad arasında stratejik bir üçgen geliştirdiklerini ifade etti. Nart, “Geçtiğimiz yıl Dubai’de 35 Türk üreticiyi global alıcılarla bir araya getirdik, ekimde Riyad’da daha büyük bir ilgi bekliyoruz.” dedi.

WORLDEF İSTANBUL 2025 projeleri bağlamında AA muhabirine bilgi veren Nart, etkinliğin 12’ncisi olarak İstanbul’da düzenlendiğini belirtti.

Kendisi, WORLDEF’in geçen yıl ilk kez Dubai’de yapıldığını vurgularken, bu yıl ekim ayında ilk WORLDEF Riyad fuarını gerçekleştireceklerini de açıkladı. Nart, önümüzdeki yıl şubat ayında WORLDEF Dubai’nin ikinci düzenleneceğini aktardı.

Nart, bu üç merkez arasında kurulan ağın Türk e-ticaret ve perakende markaları için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Türk e-ticaret markalarının global pazarlara açılmasını sağlamaya yönelik yaptığı planları detaylandıran Nart, “Geçen yıl Dubai’de 35 Türk üreticiyi uluslararası alıcılarla buluşturduk. Bu yıl Riyad’da daha büyük bir taleple karşılaşmayı umuyoruz. Etkinliklerimizi çok uluslu bir yaklaşım ile organize ediyoruz. Bu yıl da yüksek sınır ötesi satış potansiyeline sahip firmaları bu pazarlara taşımayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Etkinliklerin çok uluslu bir katılımla tasarlandığını vurgulayan Nart, Türk markalarının dijital altyapı destekli sistemlerle ihracat süreçlerini kolaylaştırmak istediklerini belirtti.

Nart, “Geleneksel ihracat süreçlerinde, ilgili ülkede showroom açma ve diğer masraflar gibi zorluklar mevcut. Ancak, e-ticaret platformlarına dahil olduğunda, doğru altyapıyı kurarak hızlı bir başlangıç yapmak mümkün. Bu etkinliklerde, hızlı başlangıç yapma imkanı sunan servis sağlayıcı altyapısını tüm taraflara sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni etkinlikleri olan “FINTECHX” ile e-ticaretin finansal boyutunu ele alacaklarını da ekleyen Nart, bu yıl 24-25 Eylül tarihlerinde Sapanca’da düzenlenecek etkinliğe yirmiden fazla ülkeden katılım beklediklerini kaydetti.

Nart, “E-ticaretin iki temel kanalı var: lojistik ve fintech. Biz, fintech alanında önemli bir boşluk olduğunu düşünüyoruz. Ürünü göndermeden önce ürünün tahsilatını yapmanız gerekiyor.” diyerek etkinliğin amacı hakkında bilgi verdi.

Ayrıca, potansiyel müşteri ve servis sağlayıcıları buluşturacak bir platform olacağını da vurguladı.

Yapay zekanın e-ticaret sektöründeki etkisinin tartışıldığını belirten Nart, teknolojinin müşteri deneyimi ve operasyonel süreçlerdeki dönüşümünü öne çıkardı.

Nart, yapay zekanın hem avantajları hem de dezavantajlarıyla iş yapış şekillerini değiştirdiğini anlatarak, “Yapay zeka insan temasını sevmiyor. 10 kişinin yapacağı işi tek bir kişi halledebiliyor. Müşteri hizmetleri, içerik yönetimi, veri girişi ve sosyal medya yönetimi gibi birçok işlemi artık daha az kişiyle gerçekleştirmek mümkün. Örneğin, kısa bir süre önce yapay zeka destekli aramalar yaptık; insanlar, binde bir oranında bunun yapay zeka olduğunu fark etti.” dedi.

Nart, yapay zekanın ileride iş gücüne olan ihtiyacı azaltacağını dile getirerek, “Artık insansız fabrikalar ve karanlık üretim alanları tartışılıyor. Yakın gelecekte bir kişinin yönettiği unicorn veya dekacorn şirketler göreceğiz. Yapay zeka kullananlar, kullanmayanlar karşısında avantaj sağlayacak.” ifadesinde bulundu.

Nart, Türkiye’nin sınır ötesi ticarette önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Örneğin, “

Türk E-Ticaret Markaları İçin Stratejik Üçgen Kuruluyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir