Donald Trump, bugün yemin ederek ABD Başkanlık koltuğuna çıkarak yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Trump’ın başkanlığıyla birlikte piyasalar açısından nelerin yaşanacağı merak konusu. Kendisi ve eşinin ismi verilerek çıkarılan coinlerin ardından Bitcoin, Trump’ın başkanlık görevine başlamasını beklemeden 109 bin doları aşarak yeni bir rekora imza attı.
Trump’ın, savaşları sona erdireceğini iddia ettiği dönemde emtia fiyatlarının, özellikle altın ve petrol gibi önemli ürünlerin nasıl bir seyir izleyeceği ise büyük bir soru işareti. Trump’ın Çin, Kanada ve Avrupa Birliği’ne yönelik gümrük vergisi politikaları, enflasyonu tetikleyebilir mi? Ayrıca, dolara ve borsaya yönelik hangi yönlerin söz konusunu olacağı da tartışılan diğer başlıklar arasında.
Bu konular hakkında HT Mikrofon’un sunduğu programda Helin Genç, Habertürk Finans Editörü Rahim Ak’a sorular yöneltti. Ak, gelişen durumlar ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.