1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump, Netanyahu’yu Beyaz Saray’da küçümsedi!

Trump, Netanyahu’yu Beyaz Saray’da küçümsedi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail medyası, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşme sonrasında basın önünde onu küçük düşürdüğünü öne sürüyor.

Netanyahu, Macaristan’da gerçekleştirdiği ziyareti tamamladıktan sonra, İsrail Başbakanlık Ofisi’nin açıklamasına göre Trump’ın daveti üzerine Amerika’ya gitti.

Basın toplantısında Netanyahu, görüşmede ele aldıkları konular arasında gümrük tarifeleri, Gazze’deki ateşkes görüşmeleri, İsrailli esirler, Türkiye ile İsrail arasındaki Suriye meseleleri ve İran’ın durumunun yer aldığını belirtti.

Trump, Netanyahu’yu Oval Ofis’te ağırlarken, ortak basın açıklaması sırasında söyledikleri dikkat çekti. İsrail basınında, Trump’ın Netanyahu’yu kameralar önünde küçük düşürdüğüne dair yorumlar yapıldı ve Netanyahu’nun bu görüşmeden herhangi bir kazançla dönmediği ifade edildi.

“UTANÇ VERİCİ VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ”

Walla internet sitesinden Barak Ravid imzasıyla yayımlanan analize göre, Netanyahu’nun Washington’dan istediğini elde edemediği vurgulandı. Ravid, Netanyahu’nun “utanç verici ve küçük düşürücü” bir durumda olduğunu belirterek, önündeki kritik konularda Trump’ı etkileme kapasitesinden yoksun bir halde bulunduğunu ifade etti.

Dün gerçekleştirilen görüşmenin, Netanyahu’nun Trump ile şimdiye kadar yaptığı en başarısız görüşme olduğunu kaydeden Ravid, Netanyahu’nun sadece kameralar karşısında oturduğunu ve Trump’ın açıklamalarını kabullenmek zorunda kaldığını yazdı.

Ravid bunun yanı sıra, Netanyahu’nun Trump’ın oyununda yalnızca bir figüran konumuna düştüğünü ve ABD Başkanının, görüşme boyunca Netanyahu’yu adeta bir set parçasıymış gibi muamele ettiğini belirtti.

Netanyahu’nun “ABD ile olan ticaret açığını kapatma” vaadinin Trump üzerinde etkili olmadığını kaydeden Ravid, Trump’ın Netanyahu’yu askerî yardımlar konusunda bilgilendirdiğini de sözlerine ekledi.

Şubat ayında gerçekleştirilen görüşmedeki memnuniyetin aksine Netanyahu’nun bu toplantıda yüz ifadesinin solduğunu ifade eden Ravid, “Netanyahu, dilini yutmuş gibi görünüyordu” dedi.

Ayrıca, Netanyahu’nun Trump ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye’nin Suriye’deki tutumuna duyduğu endişeleri ilettiği ve ABD’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a baskı yapmasını istediğini ancak bu talebinin karşılık bulmadığını aktardı.

Ravid, Netanyahu ve İsrail’in bu görüşmeden hiçbir kazanım elde edemediği intibasıyla yazısını sonlandırdı.

“AŞAĞILANMANIN KIYISINDA BİR SÜRPRİZ”

Maariv gazetesinden siyasi analist Anna Barsky, Trump’ın Netanyahu’yu canlı yayında aşağılayarak, Netanyahu’nun ziyaretiyle ilgili hedeflerinin bu görüşme sonucunda parçalandığını ifade etti.

Netanyahu’nun kamuoyu önünde ziyaretini başarı gibi göstermek için çabalayacağını ancak açıklamaların kayda geçmiş olması sebebiyle bunun oldukça zor olacağını belirten Barsky, Netanyahu’nun bu görüşmesini “Tek kelimeyle sürpriz, üç kelimeyle aşağılanmanın kıyısında bir sürpriz.” şeklinde tanımladı.

Netanyahu’nun, “ABD’nin İs

Trump, Netanyahu’yu Beyaz Saray’da küçümsedi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir