1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump, Dr. Mehmet Öz’ü Sağlık Yöneticisi Atadı

Trump, Dr. Mehmet Öz’ü Sağlık Yöneticisi Atadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump, Dr. Mehmet Öz’ü Medicare ve Medicaid sağlık sistemlerinin yöneticiliğine atadı.

Trump, “Dr. Mehmet Öz’ü Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezi’nin yöneticisi olarak atamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ülkemiz bir sağlık krizi ile karşı karşıya ve Dr. Öz, Amerika’yı yeninden sağlıklı kılma konusunda en yetenekli doktorlarımızdan biri” ifadelerini kullandı.

65 yaşındaki Dr. Öz, Trump tarafından geçen hafta Sağlık Bakanlığına atanan Robert F. Kennedy Jr. ile iş birliği yapacak. Trump, Kennedy ve Öz’ün “hastalık endüstrisiyle ve beraberinde getirdiği korkunç kronik hastalıklarla mücadele edeceğini” vurguladı.

Dr. Öz, Medicare ve Medicaid sağlık sistemlerini yöneten kuruma başkan olarak atandı.

65 yaşının üzerindeki bireyler, Medicare adlı devlet sağlık programından faydalanabiliyor. Ayrıca düşük gelirli aileler, çocuklar, hamile kadınlar ve belirli engelleri olanlar da Medicaid hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Trump, “Bozuk sağlık sistemimiz her geçen gün Amerikalılara zarar veriyor ve ülkemizin bütçesini zorluyor. Dr. Öz, Hastalık Önleme çalışmalarını teşvik edecek, böylece sağlık sistemimize harcadığımız her bir dolarla dünyanın en iyi sonuçlarını elde edeceğiz” dedi.

Dr. Öz, 2022 yılında Pennsylvania senatörü olmak için yarışmış ve Demokrat Partili John Fetterman’a karşı seçimleri kaybetmişti. Bu süreçte Trump, Dr. Öz’ü desteklemişti.

Covid-19 salgını döneminde ise Dr. Öz, Trump’ın gayrı resmi danışmanı olarak görev almış, bazı tartışmalı tedavi yöntemleri önermesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

BBC

Trump, Dr. Mehmet Öz’ü Sağlık Yöneticisi Atadı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir