Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Doğu Avrupa operasyonlarının birinci yılı dolayısıyla Budapeşte’de basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Çetin, “Türk üreticilerimizi, esnafımızı ve KOBİ’lerimizi e-ihracat aracılığıyla dünya pazarlarıyla buluşturuyoruz. ‘Made in Türkiye’ etiketli ürünlerimizin kalitesi uluslararası düzeyde tescillenmiştir. Türk ürünlerinin global pazarlarda daha fazla yer alması adına köprü olmaya devam edeceğiz. 2030 yılı hedefimiz, ihracat hacmimizi 8 milyar doların üzerine çıkartmak ve yurtdışı kullanıcılar da dahil olmak üzere 55 milyon aktif kullanıcıya ulaşmak” şeklinde konuştu. Çetin, 2025 yılı itibarıyla Doğu Avrupa bölgesinde 4 milyon aktif kullanıcı ve 12 milyon sipariş hedeflediklerini de ekledi.
BİR YILDA 1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA YATIRIM
Çetin, e-ihracat stratejileri doğrultusunda son bir yılda teknoloji, lojistik ve pazarlama alanlarına 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptıklarını vurguladı. “Ticaret Bakanlığımız, 2030 yılı itibarıyla ülkemizin ihracatının yüzde 10’unu e-ihracatla yapmayı hedefliyor. Biz de bu hedefe önemli katkılar sunacağız. Önümüzdeki dönemde yatırım yapma hedefimiz e-ihracat üzerine yoğunlaşacak. Ülkemizin üretim gücünü ve potansiyelini küresel ölçekte tanıtmak en önemli misyonumuz. Şu ana kadar dijitalleşmelerine destek olduğumuz ve mikro ihracat çözümleriyle ihracatçı hale getirdiğimiz 120 binden fazla iş ortağımız bulunuyor. İş ortaklarımız, son bir yılda 1,5 milyar dolardan fazla yurtdışı satış yapma başarısı gösterdi. Gelecek süreçte, 250 binden fazla satıcımızı e-ihracatçı hale getirmek için çalışıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.
Fotoğraf: Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve Trendyol Grubu Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin Budapeşte’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
YAPAY ZEKA DİL MODELİ
Çetin, Trendyol’un öncü bir teknoloji şirketi olduğunun altını çizerek, en büyük avantajlarının kendi geliştirdikleri teknolojiler olduğunu belirtti.
Çetin, “Küresel pazarda rekabetçi olmak istiyorsanız, teknolojinizin kalitesiz olması mümkün değildir. Yüksek standartlara sahip bir altyapı oluşturmalısınız ve bu altyapıyı sürekli geliştirmeye devam etmelisiniz. Sisteminiz, her türlü değişimi ve piyasa taleplerini anında karşılayabilmelidir. Girdiğimiz her yeni pazarda kapsamlı bir teknoloji ve yazılım geliştirme ihtiyacı doğuyor. Bunu, Türkiye’de faaliyet gösteren 2 binden fazla yazılım mühendisimizle gerçekleştiriyoruz. Yenilikçi teknolojilerimizle e-ihracata önemli katkılar sağlıyoruz. Yapay zeka ve veri analizleri başta olmak üzere geliştirdiğimiz teknolojilerle yeni pazarlara hızlıca açıl