Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nın İtalya etabındaki ikinci ana yarışı 2. sırada tamamladı.
İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer alan ve 3,768 kilometre uzunluğundaki Cremona Circuit Strada Giuseppina Pisti’nde gerçekleştirilen bu yarış, toplamda 23 tur üzerinden koşuldu.
Rokit BMW takımının pilotu Toprak, Superpole yarışını 2. sırada bitirerek ikinci ana yarışa en önde başlama şansı elde etti.
Yarışın başlangıcında Aruba Ducati takımından İtalyan pilot Nicolo Bulega’nın önünde liderliği ele geçiren Toprak, bu avantajını yalnızca 4 tur koruyabildi. Hemen ardından liderliği geri alan Bulega, kalan turlarda rakiplerine üstünlük sağlayarak yarışı birinci sırada tamamladı.
Milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, hafta sonunun ikinci yarışında elde ettiği 2. sırayla İtalya etabını başarıyla çifte podyum ile kapatmış oldu. Aruba Ducati’den İspanyol pilota Alvaro Bautista ise yarışı 3. sırada tamamladı.
Yamaha Motoxracing takımı için mücadele eden diğer Türk sporcu Bahattin Sofuoğlu ise damalı bayrağı 17. sırada geçmiş bulunuyor.
Bu sonuçların ardından genel klasmanda Bulega, 198 puanla lider olmayı sürdürdü. Toprak Razgatlıoğlu 164 puanla ikinci sıradaki mevkisini korurken, Bautista ise 125 puanla Locatelli’yi geçerek 3. sıraya yerleşti.
Dünya Superbike Şampiyonası’nın 5. ayağı, 16-18 Mayıs tarihlerinde Çekya’daki Autodrom Most Tvrzova Pisti’nde gerçekleştirilecek.