Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2025 yılına ait bütçesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değerlendirilmeye başlandı.
Görüşmelerde CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ekibine yönelik olumlu ifadelerde bulundu.
ÖNCE ELEŞTİRİ SONRA ÖVGÜ
Bakan Kurum’a, 2020 yılında TOKİ konutlarının planlanması ve yerleri hakkında eleştirilerde bulunduklarını dile getiren Erol, “ Ancak zamanla sürecin öngörülü bir şekilde planlandığını anladık” şeklinde konuştu.
Erol, “Gerçekten de doğru adımlar atılmış ve bu durum bir başarı hikayesine dönüştü. 2020 yılında TOKİ konutları genellikle şehrin daha sağlam zeminlere sahip çevresel bölgelerinde inşa edilmişti. O dönemde biz; ‘Şehri neden dağıtıyorsunuz, neden kırsala kaydırıyorsunuz, merkezde yapmayı düşünmediniz mi?’ eleştirilerinde bulunmuştuk. Ancak 2023 depremi sonrası anladık ki; nüfus yoğunluğunu dağıtmak, deprem döneminde doğru bir karar vermiş” ifadelerini kullandı.
