Tekfen Holding, uzun süredir devam eden yeniden yapılanma sürecinde önemli bir aşamaya ulaştı ve gerçekleştirilen genel kurul toplantısıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Son günlerde holdingdeki hisselerini artıran Can Grubu, bugün yapılan genel kurulda yönetimdeki etkinliğini pekiştirdi.
Tekfen Holding’in genel kurulunda Can Holding’in önerdiği yönetim listesi onaylanırken, Divan Başkanı seçiminden sonra mali tablolar gibi bazı maddelerin görüşülmesi azınlık oylarının etkisiyle ileri bir tarihe ertelendi. Ancak Divan Başkanı, yönetim kurulu seçimini ertelemeyerek bu konuda takdir yetkisini kullandı.
Yapılan seçimle Tekfen Holding yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Kemal Can, Mehmet Şakir Can, Özgün Öztunç, Mehmet Nazmi Erten, Bayram Saral ve Uğur Bayar. Bağımsız üyeler ise Ayşe Selen Kocabaş, Hamit Sedat Eratalar ve Çağrı Bağcıoğlu olarak belirlendi.
Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erten, genel kurul sonrasında Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada, “Bugün gerçekleşen genel kurul ile yeni yönetim kurulu oluştu. Ancak finansal konularla ilgili bazı maddeler, azınlık haklarını kullanan bir ortak tarafından bir ay sonrasına ertelendi. Bu durumda yönetim kurulunun faaliyet raporu ve mali tablolarının onaylanması, geçmiş yönetim kurulunun ibrası da bir ay sonrasına kaldı. Yeni yönetim kurulu yarın (8 Mayıs) ilk toplantısını gerçekleştirecek ve görev dağılımı bu toplantıda belirlenecek” ifadelerini kullandı.
Can Kültür, Nisan ayında Tekfen Holding’in yüzde 25,23 oranındaki hissesinin Berker Ailesi’nden devralınması ile ilgili müzakerelerin başladığını açıklamıştı. Şirket daha sonra bu devri gerçekleştirmek için Rekabet Kurulu nezdindeki başvurusunu da gerçekleştirdi.
Tekfen Holding’in temelleri, 1956 yılında Feyyaz Berker, Nihat Gökyiğit ve Necati Akçağlılar tarafından atılmıştır.