1. Haberler
  2. SPOR
  3. Simon Banza, Trabzonspor’un En Golcü Oyuncusu Oldu!

Simon Banza, Trabzonspor’un En Golcü Oyuncusu Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’in 28. haftasında RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup eden Trabzonspor’da, Demokratik Kongolu futbolcu Simon Banza attığı golle toplam gol sayısını 17’ye çıkardı. Bu performansıyla, son 5 sezonda bordo-mavili takımın en çok gol atan oyuncusu unvanını kazandı.

Simon Banza, 2019-2020 sezonunda 24 golle gol kralı olan Alexander Sörloth’tan sonra, Trabzonspor’un bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu olma özelliğini taşıyor.

Bordo-mavili ekipte 2020-2021 sezonunda Ekuban, 10 golle dikkat çekerken; 2021-2022 sezonunda Cornelius 15 gol, Nwakaeme 13 gol, Djaniy ise 10 golle katkıda bulundu. 2022-2023 sezonunun en çok gol atan oyuncusu ise 11 golle Trezeguet oldu ve 2023-2024 sezonunda Onuachu 15 golle takımının en skorer ismi oldu.

Karadeniz temsilcisi, 26 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 35 puan topladı. Simon Banza’nın gol attığı 13 karşılaşmada ise takım, 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 20 puan elde etti.

TÜMOSAN Konyaspor, Fenerbahçe, Adana Demirspor ve Gaziantep FK ile oynanan maçlarda ikişer gol atan Banza, Atakaş Hatayspor, Göztepe, Kasımpaşa, Galatasaray, Reeder Samsunspor, Onvo Antalyaspor, Net Global Sivasspor, Beşiktaş ve RAMS Başakşehir karşısında ise birer gol kaydetti.

Bordo-mavili ekip, Banza’nın gol attığı müsabakalarda sahasında TÜMOSAN Konyaspor, Adana Demirspor, Gaziantep FK ve Onvo Antalyaspor ile galip gelirken, Kasımpaşa ile evinde berabere kaldı. Deplasmanda ise, Atakaş Hatayspor’a karşı puan kaybetti.

Karadeniz temsilcisi, diğer karşılaşmalarda ise deplasmanda Göztepe, Reeder Samsunspor, Beşiktaş ve Galatasaray’a yenildi, sahasında ise Fenerbahçe’ye mağlup oldu.

“ÜÇ BÜYÜK” RAKİBE DE GOL ATTI

Simon Banza, sezonun ilk yarısında Trabzon’daki Fenerbahçe mücadelesinde 2 gol atarken, deplasmanda Galatasaray’a karşı 4-3 ve Beşiktaş’a karşı 2-1 kaybedilen maçlarda birer gol buldu.

Banza, gol krallığı yarışında 20 golle Galatasaraylı Victor Osimhen’in ardından 18 golle RAMS Başakşehirli Krzysztof Piatek ile birlikte üçüncü sırada bulunuyor.

Simon Banza, Trabzonspor’un En Golcü Oyuncusu Oldu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.