1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Sağlık Bakanı’ndan Merdivenaltı Uygulamalara Önlem!

Sağlık Bakanı’ndan Merdivenaltı Uygulamalara Önlem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı bir canlı yayında sağlık alanındaki güncel konuları ele aldı. Bakan Memişoğlu, Bakanlığın önceliğinin koruyucu hekimlik olduğunu vurguladı ve bu bağlamda bazı açıklamalarda bulundu.

HEKİMLERE YETKİ VERİLDİ

Bakan Memişoğlu, geçmişte belirli hekimlere çeşitli uzmanlık alanlarında eğitimler verildiğini ve sertifikasyon süreçleri ile bu kişilere yetki tanındığını belirtti. Özellikle plastik cerrahi ve dermatoloji branşları üzerinden örnekler vererek, bu uygulamaların hekimlik açısından yeterince geçerli olduğunu ifade etti.

Cilt altı enjeksiyonu uygulamalarının eğitimine yönelik bir düzenleme yapılacağını söyleyen Memişoğlu, bunun daha önce tartışılan bir konu olduğunu ve artık yapılması gereken bir adım olduğunu dile getirdi.

Plastik cerrahiden sonra daha ileri ve özel işlemlere yönelik bir kısıtlama olmadığını kaydederek, uzmanlık eğitimini tamamlayan hekimlerin bu tür prosedürleri gerçekleştirebileceğini açıkladı.

MERDİVEN ALTI UYGULAMALAR ENGELLENECEK

Hekimlik mesleği açısından uzmanlık aşamasında, Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından belirlenen müfredatın güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan, sertifikasyon programları ile bu sürecin daha da kaliteli hale geleceğini belirtti. Böylelikle, yetkin hekim sayısının artırılması ile merdivenaltı uygulamalarının ortadan kaldırılacağını söyledi.

UZMAN HEKİM AÇIĞI PLANLANIYOR

Kamuda çalışan plastik cerrah sayısının toplamın beşte biri, cildiye hekimlerinin ise üçte biri kadar olduğunu belirten Memişoğlu, uzman hekim açığını gidermek için önümüzdeki 3-4 yıl içinde gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Randevu sisteminin bu branşlardaki sorunların çözümünde önemli bir rol oynadığını da vurguladı.

AİLE HEKİMLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Bakan Memişoğlu, aile hekimliğinin korunması ve güçlendirilmesinin önemine değinerek, bu alandaki hizmetlerin yeterli olmadığında halk sağlığında ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğini belirtti. Aile hekimleri, kendilerine bağlı 3500 nüfusun sağlığından sorumlu olarak değerlendiriliyor.

Aile hekimliğinin maalesef ilk aşamada yeterli koruyucu sağlık hizmetini sağlayamadığını ifade eden Bakan, bunun sonuçlarının hastane ziyaretlerinde ortaya çıktığını kaydetti.

“AİLE HEKİMLİĞİ MAAŞLARINI KESMEDİK”

Aile hekimleri maaşlarının kesilmediğini söyleyen Memişoğlu, bunun yerine teşvik ödemelerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Aile hekimlerine sağlanan ek bütçelerle kurumsal kimlik oluşturma amaçlandığını ve bu konu hakkında kısa sürede kamuoyuyla daha fazla bilgi paylaşılacağını ifade etti.

Bakan, temel sağlık hizmetlerinin ücretsiz sunulmasına da dikkat çekerek, üçüncü ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında akupunktur ve fitoterapi gibi uygulamaların yalnızca eğitim almış aile hekimleri tarafından yapılabileceğini vurguladı. Bu durumun, aile hekimliğine yönelimi artırmayı amaçladığını belirtti.

Sağlık Bakanı’ndan Merdivenaltı Uygulamalara Önlem!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir