1. Haberler
  2. Dünya
  3. Rubio: İran ile Doğrudan Görüşmeler Barışa Öncelik Verecek

Rubio: İran ile Doğrudan Görüşmeler Barışa Öncelik Verecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Beyaz Saray’da Başkan Donald Trump’ın başkanlık ettiği kabine toplantısında İran ile doğrudan müzakerelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Rubio, Cumartesi günü planlanan ABD ile İran arasındaki doğrudan görüşmelerin barışa katkıda bulunmasını umut ettiklerini ifade etti.

Rubio, Trump’a hitaben, “Sayenizde Cumartesi günü önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. Uzun bir aradan sonra (Trump’ın Özel Temsilcisi) Büyükelçi (Steve) Witkoff ile İran’ın üst düzey bir yetkilisi arasında doğrudan görüşmeler yapılacak. Bunun barışa katkı sağlayacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

İran’ın nükleer silah sahibi olmasına karşı duruşunu yineleyen Rubio, ABD’nin bu konudaki tutumunun net olduğunu ve doğrudan görüşmelerin bu nedenle gerçekleştirileceğini dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği önceki günkü toplantıda, İran ile doğrudan görüşmeler yaptıklarını belirterek, “İran ile doğrudan görüşüyoruz. Belki de harika bir anlaşma sağlanacak. Cumartesi günü en üst düzeyde bir araya geleceğiz ve sonuçlarını göreceğiz.” dedi.

ABD’nin 2018 yılında nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin ardından, Trump geçtiğimiz ay İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’e doğrudan nükleer müzakerelere ilişkin bir mektup iletti.

Bu mektupta tehditler de yer alırken, İran Umman üzerinden verdiği yanıt ile tehdit ve baskı altında doğrudan müzakere yürütmeyeceklerini, yalnızca dolaylı görüşmelere açık olduklarını bildirdi.

Rubio: İran ile Doğrudan Görüşmeler Barışa Öncelik Verecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir