Glasgow Rangers’ın savunma oyuncusu Leon Balogun, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile yapacakları rövanş maçını değerlendirdi.
“ÖNCELİĞİMİZ AVRUPA”
Sky Sports’a yaptığı açıklamalarda Nijeryalı stoper, Fenerbahçe karşısında dikkatlerini sıkı tutmaları gerektiğini vurguladı:
“Bu hafta, iki önemli maçla dolu ve öncelikle Fenerbahçe’ye odaklanmalıyız. İstanbul’da elde ettiğimiz sonuç harikaydı, ancak karşımızda Jose Mourinho gibi deneyimli bir teknik adam ve kaliteli oyuncular var. Dolayısıyla işimizin bittiğini düşünemeyiz.”
Hafta sonu oynanacak Celtic ile yapılacak Old Firm derbisi hakkında ise Balogun, “Şu an bizim tek hedefimiz Avrupa’da çeyrek finalde yer almak. Fenerbahçe maçına tamamen konsantre olmalıyız.” şeklinde konuştu.
“MOURINHO’NUN HAMLELERİNE KARŞI HAZIRIZ”
Rangers, Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe’nin rövanşta farklı bir taktikle sahaya çıkabileceğini düşünüyor.
Balogun, “Mourinho’nun, ilk maçtan sonra mutlu olmadığını biliyoruz. Kesinlikle bizim için bazı planları olacaktır. Ancak biz de kendimize güveniyoruz ve top bizdeyken daha iyi bir performans sergileyebiliriz.” ifadesini kullandı.
“IBROX ATMOSFERİ BÜYÜK AVANTAJ”
Balogun, taraftar desteğinin önemini vurgularken, geçmişteki Avrupa başarılarını da hatırlattı:
“Ibrox’taki atmosfer her zaman bize büyük bir kuvvet sağlıyor. Avrupa Ligi’nde finale yükseldiğimiz sezon boyunca Leipzig ve Dortmund gibi güçlü takımlara karşı elde ettiğimiz galibiyetlerde taraftarların katkısı çok büyük oldu. Fenerbahçe’ye karşı da bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.”