1. Haberler
  2. Dünya
  3. Polonya, Black Hawk helikopter alımını askıya aldı!

Polonya, Black Hawk helikopter alımını askıya aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonya’nın kamu yayıncılarından TVP World’in aktardığına göre, Polonya Savunma Bakan Yardımcısı Pawel Bejda ile Genelkurmay Başkanı Wieslaw Kukula, önemli bir basın toplantısı düzenleyerek son gelişmeleri açıkladı.

Savunma Bakan Yardımcısı Bejda, S-70i Black Hawk helikopterlerinin alım sürecinin geçici olarak askıya alındığını belirtti.

Bejda, söz konusu sürecin önceki yönetim döneminde başlatılmış olmasına rağmen, hiçbir zaman nihai bir anlaşmaya varılamadığını ifade etti. “Herhangi bir sözleşmeyi iptal etmiş değiliz. S-70i Black Hawk helikopterleri alımına ilişkin devam eden süreci kapatmış durumdayız. Bu, mevcut jeopolitik koşulları ve Ukrayna’daki savaşın seyrini dikkate alarak aldığımız bir karardır.” diye konuştu.

Bejda, “İmzalanmamış bir şeyi iptal edemezsiniz.” diyerek sürecin, yalnızca “yeni öncelikler doğrultusunda kapatılması” olarak değerlendirildiğini vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Kukula ise Polonya’nın helikopter programlarındaki öncelikleri değiştirmeye karar verdiklerini dile getirdi.

Kukula, gelecekte olası savaşların getireceği zorluklara hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekerek, Polonya ordusunun artık eğitim, taarruz, deniz ve ağır nakliye helikopterlerinin tedarikine öncelik vermeyi planladığını açıkladı.

Planlanan alımın, Polonyalı havacılık firması PZL Mielec’in tesislerinde üretilecek olan ABD yapımı 32 adet S-70i Black Hawk helikopterini kapsadığı belirtiliyor.

Polonya, Black Hawk helikopter alımını askıya aldı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir