Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, plastik şişelerin sağlığımız açısından önemli tehditler taşıdığını dile getirdi. Bu şişelerin içinde kanserojen ve kimyasal maddelerin bulunduğunu ifade eden Dr. Diktaş, özellikle güneş altında uzun süre kalan veya bekletilen plastik şişelerde mikroorganizmaların çoğalma riski bulunduğuna dikkat çekti.
“PLASTİK ŞİŞELER MİKROP YUVASI OLABİLİR”
Hayatın birçok alanında yaygın olarak kullanılan plastik şişelerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Doç. Dr. Diktaş, bu tür şişelerin potansiyel risklerini aktardı.
Dr. Diktaş, “Plastik su şişeleri, içerdiği kimyasal ve kanserojen maddeler nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle uzun süre güneşte kalan veya bekletilen plastik şişelerde çatlaklar oluşma riski bulunuyor. Bu çatlaklar, mikroorganizmaların üremesine uygun bir ortam sağlar. Yeterli hijyen sağlanmadığında ise mide ve bağırsak enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir” şeklinde konuştu.
“CAM ŞİŞE KULLANIMINA GEÇİLMELİ”
Doç. Dr. Diktaş, plastik su şişelerinin yalnızca tek kullanımlık olması gerektiğini vurguladı ve “Plastik şişeleri mümkün olduğunca hayatımızdan çıkarmalıyız. Cam şişe kullanımı, sağlık açısından çok daha güvenli bir alternatiftir. Eğer plastik şişe veya damacana kullanımı kaçınılmazsa, hijyen kurallarına azami dikkat edilmeli ve tek kullanımlık şişeler bir kez daha kullanılmamalıdır” ifadelerini kullandı.