ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 aşı zorunluluğu nedeniyle görevlerinden ayrılan personelin durumlarının yeniden değerlendirileceği ve bu konuda yetkili kurullara ek rehberlik sunulacağı belirtildi.
Açıklanan genelge, Covid-19 aşısını reddeden personel hakkında gerçekleştirilen olumsuz işlemlerin iptalini ve bu süreçte “kariyerlerinde gerileme yaşayan” çalışanlar için iyileştirici önlemlerin alınmasını öngörüyor.
Hegseth, bu konuya ilişkin olarak “Bu politikadan etkilenenleri görevlerine geri getirmek için elimizden gelen her şeyi, mümkün olan en kısa sürede yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Göreve iadelerde karşılaşılan sorunlara dikkat çeken Hegseth, hem kendi desteği hem de Bakanlığın bu aksaklıkları gidermek için aktif olarak çalıştığını dile getirdi.
Beyaz Saray ile birlikte hareket ettiklerini vurgulayan Hegseth, “aşı zorunluluğundan etkilenen” tüm bireylerin orduya geri dönmesini arzuladıklarını ifade etti.
Bu çerçevede, terhis statülerinin de iyileştirileceği bilgisi verildi.
ABD Başkanı Donald Trump, 27 Ocak tarihinde Covid-19 aşısı yaptırmadıkları için ihraç edilen Savunma Bakanlığı personelinin görevlerine iade edilmesine yönelik bir kararname imzalamıştı.
Savunma Bakanlığı, bu kararın hayata geçirilmesine yönelik uygulama kılavuzunu şubat ayında yayımlamıştı.