1. Haberler
  2. SPOR
  3. Mourinho’dan Galatasaray’a Sert Eleştiri ve Beşiktaş Yorumları

Mourinho’dan Galatasaray’a Sert Eleştiri ve Beşiktaş Yorumları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Gaziantep FK’yi 3-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Maç sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Jose Mourinho, iyi bir performans sergileyerek kazanmayı hak ettiklerini dile getirdi.

Ülker Stadı’ndaki maçın ardından düzenlenen toplantıda Mourinho, hakemin performansının maçı etkilemediğine vurgu yaptı.

“GALATASARAY’IN YORUMLARI SAÇMA”

Galatasaray yetkililerinin hakem hakkında yaptığı yorumlara anlam veremediğini belirten Mourinho, “Galatasaray tarafının konuşmasını gereksiz buluyorum, çünkü son haftalarda yaşananları hepimiz biliyoruz. Dün oynadıkları maçta da neler yaşandığını biliyoruz. Onlar baskı oluşturmaya alışkınlar, hikaye farklı olsa da. Antep cephesi kendi maçları hakkında bir şeyler söyledi ancak hakemin bir hata yaptığını düşünmüyorum, VAR burada devreye girdi.” ifadelerini kullandı.

“KAZANMAK ZORUNDAYDIK”

Mourinho, oyuna güçlü bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, “Oynadığımız futbol neticesinde kazanmamız gerekiyordu. İlk 15 dakikada güçlüydük ama ardından 30 dakika boyunca iyi oynayamadık. Bu durumun benim için sürpriz olmadığını biliyordum. Teknik direktörleri Selçuk İnan ve Arda Turan olan iki takım var; ikisi de kaliteli futbol oynuyor, büyük takımlardan çekinmiyorlar. Sonuç odaklı düşünüyorlar. Bu iki çalıştıkları için onları tebrik ediyorum. Her ikisinin de Galatasaray efsanesi olarak ileride takımı çalıştıracaklarına inanıyorum.” dedi.

BEŞİKTAŞ DERBİSİ ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Beşiktaş maçı hakkında da düşüncelerini ifade eden Mourinho, “Yarın iznimiz var. Bu iznin ardından Beşiktaş maçına odaklanacağım. Geçen hafta onları izlemeye gittim ama sadece maçı izlemek için değil, atmosferi hissetmek amacıyla oradaydım. Beşiktaş, Türkiye’deki en iyi kontratak futbolunu oynayan takım. Çok hızlı ve yaratıcılar, hedef odaklı futbol sergiliyorlar. Zorlu bir maç olacak ama onlar için de kolay olmayacak. Sıkışık takvim tüm Avrupa’daki takımlar için geçerlidir. Daha önce bizim de başımıza geldi ve aynı aşamada olmak işleri zorlaştırıyor. Deplasmandan sonra içeride biraz dinlenme fırsatı bulduk. Böyle durumlarda, oyuncularınızı kullanmanız gerekiyor. Sürekli aynı isimlerle oynarsanız, oyuncular yorulur. Takıma güvenip, yedek oyunculara da şans vermek önemli. Bugün harika bir kulübem vardı ve bu, teknik direktör olarak beni mutlu ediyor; yoğun maç takviminden de korkmuyorum.” şeklinde konuştu.

“İSTİKRARIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ”

Mourinho, başarı için istikrarın gerekliliğini vurgulayarak, “Zaman tanıyın ve hakkımı teslim edin. Giovanni van Bronckhorst’a yapılanı bana yapmayın. Bir hoca 3-4 ayda mucize yaratamaz ama bazı şeyleri değiştirebilir. Burada istikrara karşı bir kültür var; bu, oyuncuların ve kulübün gelişimi için önem arz ediyor. Biraz sabırlı olun ve huzurlu bir ortamda çalışmama izin verin.” ifadelerine yer verdi.

Mourinho, zaman geçirmenin mantıklı olup olmadığına ilişkin soruya ise, “Belki ben onların pozisyonunda olsaydım ben de aynı şeyi yapabilirdim. Sonuç almak için sahadasınız. Hakemler gerekli süreyi tanırsa bu konu sorun teşkil etmeyecek.” sözlerini ekledi.

“OĞUZ AYDIN’IN PERFORMANSINDAN MEMNUN”

Oğuz Aydın’ın performansını değerlendiren Mourinho, “Her gün sıkı çalışıyoruz, bu bizim kültürümüzün bir par

Mourinho’dan Galatasaray’a Sert Eleştiri ve Beşiktaş Yorumları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir