Sabancı Holding’in iştiraklerinden Kordsa, yeni bir CEO ataması gerçekleştirdi. Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Ergun Hepvar Kordsa’nın CEO’su olarak atanmış bulunuyor. Firmanın duyurusuna göre, 35 yılı aşkın iş tecrübesine sahip olan Hepvar, daha önce çeşitli küresel firmalarda liderlik pozisyonlarında bulunmuştur ve 1 Haziran 2025 tarihi itibarıyla göreve başlayacaktır.
Konuya dair görüşlerini paylaşan Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grubu ve Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Burak Orhun, “Dünyadaki dönüşüme yön verebilmek artık farklı alanlardaki deneyimleri bir araya getirmeyi zorunlu hale getiriyor. Bu bağlamda, Ergun Hepvar’ın uluslararası iş tecrübesi ile birlikte tedarik zinciri yönetimi, inovasyon, dijital dönüşüm, yapay zeka ve ileri veri analitiği gibi alanlarda biriktirdiği bilgi, Kordsa’nın ileri malzeme şirketine dönüşümünde önemli bir rol oynayacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Ergun Hepvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, California Üniversitesi Berkeley – Haas School of Business’ta MBA eğitimini tamamladı. Kariyerine 1992-1997 yılları arasında Unilever’da tedarik ve sistem yöneticiliği pozisyonlarıyla başlamış, ardından C-Bridge Internet Solutions’ta yönetim ortağı olarak görev almıştır. 2002-2003 döneminde Apple’da global proje yöneticisi olarak çalışmıştır. Takip eden iki yıl boyunca ise TNT (günümüzde CEVA) Lojistik’te bilgi teknolojileri direktörü rolünü üstlenmiştir.
Ergun Hepvar, 2005-2010 yılları arasında Sabancı Holding bünyesinde CIO olarak görev yaparak topluluk çapında bilgi teknolojileri stratejilerini yönetmiş ve kurumsal dijital dönüşüm programlarını hayata geçirmiştir. 2010-2013 yılları arasında Akçansa’da tedarik zinciri ve lojistikten sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2013-2020 yılları arasında Olmuksan International Paper Türkiye CEO’su ve ülke direktörü olarak görev yaptıktan sonra, son olarak International Paper’ın ABD merkezinde inovasyon, veri ve ileri analitik direktörü olarak hizmet vermiştir. Bu süreçte kurumsal ölçekte yapay zeka ve veri stratejilerinin uygulanmasına katkıda bulunmuş ve operasyonel mükemmeliyet ile sorumlu yapay zeka ve teknoloji entegrasyonu üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir.