Kocaelispor, Trendyol 1. Lig’de 37. hafta mücadelesine hazırlanıyor. Takım, pazar günü saat 16.00’da Iğdır Şehir Stadyumu’nda Iğdır FK ile karşılaşacak. Şampiyonluğa ulaşan Kocaelispor, maç öncesi antrenmanlarını Körfez Brunga Tesisleri’nde sürdürüyor. Teknik Direktör İsmet Taşdemir, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Taşdemir, son iki maçta şampiyonluktan sonra oyuncuların zaman zaman düşük performans gösterdiğini belirterek, “Ellerinden geleni yaptılar ama iki maçtan da mağlup ayrıldık. 17 maçta 34 puan topladık ve 2 puan ortalaması ile oynadık. O dönemde ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımıydık. Bu istatistikler oldukça önemli. Ayrıca, akan oyunda en çok pozisyona giren takımdık. En çok şut atan ikinci takım olduk. Özellikle ikinci yarıda play-off’taki rakiplerimizle, İstanbulspor hariç, deplasmanda mücadele ettik. İlk ve ikinci yarılardaki oyuncu performansları arasında ciddi farklar olduğu göz önünde bulundurulmalı. Hem oyuncularımızın hem de takımımızın gelişimi açısından bu durum önemli. Zor bir ligde, liderliği elde eden bir ekip olarak çok mutluyuz. 17 haftayı geride bırakmanın sevinçini yaşıyoruz. İki maçımız kaldı. Sakatlıklar ve eksikliklerin yanı sıra, elimizde kalan oyuncularla mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz ve yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız. Samet ve Ahmet Oğuz cezalı durumda. Tarkan’ın ailevi bir durumu var; eşinin hamileliğinden dolayı Avusturya’ya gitmesi gerekiyor. Caner’in de durumu muhtemelen katılmayacak şekilde olacak” şeklinde konuştu.
“ANA GÖREVİMİZİ YAPTIK, TAKIMIMIZI, CAMİAMIZI HAYALLERİMİZE KAVUŞTURDUK”
Sözleşmesi devam etmesine rağmen yönetimle yollarını ayırma aşamasında olduğunu belirten Taşdemir, gelen eleştirilere yanıt vermek istemediğini ifade etti. “Maçlar bittikten sonra yönetimimizle bir araya gelip değerlendirme yaparız. O zamandan sonra herkes kendi yolunu çizebilir ya da birlikte devam edilebilir. Hâlâ 2 maçımız, tamamlanmamış bir ligimiz ve kazanmadığımız bir kupamız var. Bunlar tamamlandıktan sonra her şey net bir şekilde konuşulabilir. Önemli olan, uzun zamandır beklenen Süper Lig’e yükselmeyi başaran Kocaelispor’un devam eden başarısı. Atılacak her adımın bu doğrultuda olması gerekiyor. Doğru zamanda ve yerde bu adımlar atılmalı. Farklı isimler ve hoca talepleri hakkında saygı duyuyorum ancak öncelikle maçımızın tamamlanması şart. Hepimizin hayali şampiyonluktan ibaretti. Hayalimize ulaştıktan sonra yaşanan mağlubiyetlerden ötürü oyuncularımızı ve teknik heyeti eleştirmek bence yanlış. Ana görevimizi yerine getirdik ve camiamızı hayallerimize kavuşturduk. Diğer maçları da kazanmayı elbette isterdik ama bu her zaman mümkün olmuyor. Hepimiz insanız. Bu oyuncu grubu sezon başından itibaren önemli bir gelişim kaydetti ve camiamıza katkıda bulundu. Gerçekten iyi işler başarıldığını düşünüyorum” diye konuştu.