Kassam Tugayları, resmi Telegram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus şehrinin Terhis el-Kadim bölgesinde İsrail askerlerine yönelik bir pusu düzenlediklerini duyurdu. Operasyonda Yasin 105 füzeleri ve RPG roketlerinin kullanıldığı bildirildi.
Ayrıca, Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığı bilgiye göre, pusuya düşürülen evin hedef alındığı ve sonrasında makineli tüfeklerle ateş açıldığı belirtildi. Bu saldırının, İsrail askerleri arasında kayıplara yol açtığı ifade edildi.
Kassam Tugayları, aynı bölgede bir İsrail tankına da Şevaz tipi patlayıcı ve Yasin 105 füzesi ile saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Operasyonun ne zaman gerçekleştirildiğine dair ayrıntılar verilmezken, İsrail ordusundan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmamış olması dikkat çekti.
*Haberin fotoğrafı AA tarafından servis edilmiştir.