1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İzmir Körfezi’nde Kirlik Sorunu Giderek Büyüyor!

İzmir Körfezi’nde Kirlik Sorunu Giderek Büyüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Körfezi’nde kirlilik sorunu giderek büyüyor. CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu meseleye yaklaşımı ise herkesin dikkatini çekiyor.

BAKAN KURUM: KÖRFEZ TEMİZLENECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İzmir Körfezi’ndeki kirliliği denizden alınan örneklerle gözler önüne serdi.

Kurum, “Ben Çevre Bakanı olarak diyorum ki; bunu herkes not alsın, o Körfez bir şekilde temizlenecek. Büyükşehir Belediyesi de sorumluluklarını yerine getirecek.” şeklinde konuştu.

CEMİL TUGAY’DAN İLGİNÇ SORULAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Bakan Kurum’a yanıt verdi. Kirlilik sorununu çözmek için çaba gösterdiklerini belirten Tugay, bakanlığa bazı sorular yöneltti.

“BİZ KİRLETMİŞ OLSAK DA…”

Tugay’ın yönelttiği sorular şu şekilde sıralandı:

Neden hiçbir temizlik çalışması yapılmıyor? Bu yaşanan kirliliğin giderilmesi görevi, en azından biz de kirletmiş olsak bakanlığın sorumluluğu değil midir?

Gediz, Liman, Tersane ve Organize Sanayi Tesisleri’nden kaynaklanan kirlilik için neden herhangi bir önlem alınmıyor?

İzmir Körfezi’nde Kirlik Sorunu Giderek Büyüyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir