İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 27 Nisan tarihinde Caferağa Mahallesi’nde meydana gelen bir gasp olayı ile ilgili olarak hemen inceleme başlattığını duyurdu.
Yapılan araştırmalarda, H.F.Y (17) isimli gencin sokakta oturduğu sırada E.B.Ö. (17) tarafından boynundaki kolyesinin zorla alındığı tespit edildi. Açıklamada, şüphelinin 6 Mayıs tarihinde Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı bilgisi verildi.
SİLAH TEŞHİRİ NEDENİYLE TUTUKLANDI
Açıklamada, yakalanan şüphelinin tahkikat işlemleri tamamlandıktan sonra aynı gün adli makamlara sevk edildiği belirtildi. E.B.Ö. hakkında ev hapsi şartı içeren adli kontrol hükümleri uygulanmaya başlandı.
Devam eden süreçte, şüpheli E.B.Ö’nün sosyal medya üzerinden silah teşhiri ve müstehcenlik suçlarından dolayı emniyet ekipleri tarafından yeniden yakalandığı ifade edildi. 29 Mayıs’ta sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildiği bildirildi. Ayrıca, H.F.Y’nin gaspedilmesi olayında E.B.Ö. ile birlikte hareket eden T.M.Ş. (16) de yakalandı ve işlemlerinin ardından 1 Haziran’da adli makamlara sevk edildi.
*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.