Gazeteci İsmail Saymaz’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Saymaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu durumu hukuksuz olarak nitelendirdi.
Saymaz, “Haftalardır süren itibar suikastlarına bir de hukuksuzluk eklendi. Eşim, çocuğum ve arkadaşlarımla hafta sonu tatili için yola çıkmışken, hakkımda yurt dışına çıkış yasağı konduğunu öğrendim. Pasaportuma el kondu. Eğer kaçma niyetim olsaydı, son 1.5 ayda beş kez yurt dışına çıkıp dönmezdim” ifadelerini kullandı.
12 Mart’ta Almanya’dan döndüğünü ve hakkında soruşturma olduğunu bile bile, bu durumu göze alarak geri geldiğini vurguladı. Ayrıca, “Savcılık tarafından ne zaman ifadeye çağrılsam koşa koşa gittim. Geçen perşembe günü üç farklı soruşturmadan ötürü Bakırköy Adliyesi’ndeydim. Gazetecilik dışında suçum yok. Türkiye’den başka bir yere gitmeye niyetim yok. Bu yapılanları eleştirel gazeteciliğe bir gözdağı olarak görüyor ve reddediyorum” şeklinde konuştu.