1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş Ahlakı Zirvesi’nde Ahlakın Önemi Vurgulandı

İş Ahlakı Zirvesi’nde Ahlakın Önemi Vurgulandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, ahlak kavramının temel belirleyicilerinden birinin insanların seçtiği değerler olduğunu vurgulayarak, “Biz Allah’ın rızası için yaşıyoruz. Ahlaklı olmalıyız çünkü Allah’ın rızasına giden yol, ahlaktan geçiyor. Bu durum, ticari olarak kâr etsek de, etmesek de geçerli.” ifadelerini kullandı.

AA’nın Global İletişim Ortağı olduğu ve Türkiye İktisadi girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından “Yeni Nesil Girişimcilikte İş Ahlakı” temasıyla düzenlenen 9. Türkiye İş Ahlakı Zirvesi, Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Zirve, ülkemizde “İş Ahlakı”nı toplumun, devlet kurumlarının, iş dünyasının ve STK’lerin gündemine entegre etmeyi, ayrıca iş ahlakı eğitimi konusunda eğitim kurumları ile meslek örgütlerinde duyarlılık yaratmayı hedefliyor.

Bu organizasyon, üniversiteler, meslek kuruluşları ve iş dünyası arasında iş ahlakı uygulamaları konusunda teorik ve pratik ortaklıklar kurmayı amaçlarken, iyi uygulama örneklerinin kamuoyuna tanıtılmasına da zemin hazırlıyor.

Panelde konuşan Tüzgen, iş ahlakının yaşanan her anın ve yapılan her işin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtip, iş ve iş ahlakının ayrı düşünülmesini doğru bulmadığını ifade etti.

Ahlak kavramının ne anlama geldiğine de değinen Tüzgen, “Ahlak nedir, neden ahlaklı olmalıyız ve nasıl ahlaklı oluruz? Ahlak bizim için aslında dindir. Peygamber Efendimiz’in öğretilerine göre din, güzel ahlaktır.” şeklinde konuştu.

Tüzgen, insanların en temel değerlerinin ahlakı şekillendirdiğini belirtirken, “Biz Allah’ın rızası için yaşıyoruz. Ahlaklı olmak zorundayız çünkü Allah’ın rızasına ulaşmanın yolu, ahlaklı olmaktan geçiyor. Bir Müslüman, atom bombası dahi kullansa, bunu asla kendisi için düşünemez; işçisini sömüremez, piyasa bunu yapsa bile.” dedi.

Dedikodu, yalan ve zulmün, sağladığı fayda ya da zarar ne olursa olsun kötü olduğunu ifade eden Tüzgen, hesaplamak yerine prensiplere sadık kalmanın önemine dikkat çekti.

“Yeni nesil çözümler, genellikle insanların daha fazla ihtiyaç duyduğu alanlarda ortaya çıkıyor.”

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, dünyanın en büyük üçüncü startup merkezi olduklarını belirterek ahlak anlayışının teorisyenler arasında farklılık arz ettiğini dile getirdi.

Elbaşı, “Biz burada hassas davranmalıyız. Sadece Müslüman olarak değil, aynı zamanda yeni nesil girişimler geliştiren bireyler olarak da.” dedi ve yeni nesil çözümlerinin insanların kendilerini daha iyi ifade edebildiği alanlarda ortaya çıktığını vurguladı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Dijital Bankacılık Direktörü Okan Acar, etkili bir şekilde kendini ifade edebilen ve iş planlarını oluşturabilen girişimlerin önemine işaret etti.

Acar, hedeflerinin sosyal ve toplumsal faydayı artırmak olduğunu belirterek, “Ekonomik fayda bir yandan önemlidir; ama topluma sağladığımız fayda arttığında, bu bize geometrik bir şekilde geri dönüyor.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, işbirliğinin önemine değinen Acar, “Türkiye’de yaptığımız işlerde birbirimizle rekabet etmek yerine, daha çok işbirliği yapmalıyız. Bugün bir banka bir şey yaptığında, diğer bankalar benzerini yapmaya çalışıyor. Yani sürekli olarak aynı şeyleri yeniden keşfetmek zorunda kalıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İş Ahlakı Zirvesi’nde Ahlakın Önemi Vurgulandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir