1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran Cumhurbaşkanı’ndan ABD ile müzakerelere dair açıklama

İran Cumhurbaşkanı’ndan ABD ile müzakerelere dair açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran’da gerçekleştirilen bir törende, ülkesinin ABD ile yürüttüğü müzakere sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Pezeşkiyan, İran’daki temel sorunun “adalet” ve “liyakat” olduğunu vurgulayarak, “Bugün bazıları Amerika’nın bizimle aynı fikirde olup olmayacağını merak ediyor. Ancak biz, ülkemizde aynı görüşte olursak ve adalet temelinde niteliklere sahip olan bireylerin liyakatlerine göre iş bulmalarına olanak tanırsak, hiç kimseye ihtiyaç duymayız.” şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakere sürecinin olumsuz sonuçlanma olasılığına da değinerek, “Sorunları çözebileceğimize inanmalıyız. Eğer bizimle müzakere etmeyecek olurlarsa ya da yaptırımlar uygularlarsa, açlıktan ölecek değiliz. Ülkemizde yüzlerce alternatif yol mevcut ve bu ülkenin nitelikli vatandaşlarının aktif olarak rol alması gerekiyor. Bilim insanlarına ve seçkin bireylere ihtiyacımız var ve bu değerli insanların sahaya inmesi şart.” ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, İran’ın büyük enerji rezervlerine sahip olduğunu hatırlatarak, “İran’da enerji kaynağımız var, yer altı ve üstü zenginliklere sahibiz… Ancak bir eksikliğimiz var. Bu potansiyeli doğru bir şekilde değerlendiremiyoruz. Seçkinlerimiz, isterlerse köklü değişiklikler yapma kapasitesine sahiptir.” şeklinde görüş belirtti.

*Haberin fotoğrafı AA tarafından servis edilmiştir, temsilidir

İran Cumhurbaşkanı’ndan ABD ile müzakerelere dair açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir