İran, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıların ardından ABD ile nükleer müzakerelere son verdiğini duyurdu.
İran devlet televizyonunun aktardığı bilgilere göre, İran, 15 Haziran’da Umman’ın başkentinde planlanan ABD ile dolaylı nükleer görüşmelere katılmama kararı aldı.
Daha önce, ABD’nin İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini tamamen durdurma konusundaki ısrarı nedeniyle bir süre gerçekleştirilemeyen müzakerelerin, yeniden 15 Haziran’da Umman’da başlaması bekleniyordu.
Öte yandan, İsrail sabah saatlerinde İran’ın başkenti Tahran ile Tebriz, İsfahan’daki Natanz nükleer tesisi ve Loristan, Kirmanşah kentlerine yönelik hava saldırıları düzenledi.
Bu saldırılarda, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ile birçok üst düzey askeri yetkili ve nükleer bilim insanının hayatını kaybettiği bildirildi.
Ayrıca, İsrail’in Tahran’daki saldırıları sırasında sivil yerleşim alanlarının da hedef alındığı, çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.