Infineon tarafından yapılan açıklamaya göre, Marvell Technology, otomotiv ethernet birimi için Alman şirketin sunduğu 2,5 milyar dolar tutarındaki nakit teklifini kabul etmiştir.
Bu önemli satın almanın gerekli izinlerin alınmasının ardından bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Ethernet, yazılım ile donanım arasında veri alışverişini sağlayan temel bir teknolojidir. Bu teknolojinin, elektrikli otomobiller gibi yazılım kontrollü araçlar için büyük bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.
Açıklamada ayrıca, Infineon’un ABD’deki faaliyetlerinin, kapsamlı araştırma ve geliştirme çalışmaları da dahil olmak üzere, bu satın alma ile daha da güçleneceği vurgulandı.
Infineon’un toplamda 58 bin 600 çalışanı bulunmaktadır.
Frankfurt borsasında işlem gören şirket, 2023 yılında 16 milyar dolar satış geliri elde ettiğini açıklamıştı. Ayrıca, şirketin 69 araştırma ve geliştirme merkezi ile 17 üretim tesisi bulunmaktadır.