Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında Hatayspor’u 5-2 mağlup eden Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundu.
Palut, oyuncularının son maç olmasına rağmen maçı azimle oynadığını belirtti. “Bugün verilen mücadelede iştahlı bir görüntü vardı. Bu, benim için olumlu bir gelişme.” dedi.
“KOLAY GOLLER YEDİK”
Palut, maçta birçok gol pozisyonu oluşturduklarını belirtirken, “Ancak yine de çok kolay goller yedik. Son iki gol hariç, 90. dakikada 3-2 devam ettiğimiz mücadele, Çaykur Rizespor’un sezonunun özeti gibiydi. Pozisyona girmekte zorlanan fakat goller yiyen bir ekibiz. Bugün bunları daha iyi anlama fırsatı bulduk.” şeklinde ifadeler kullandı.
Kazanmanın önemine dikkati çeken Palut, “Bu galibiyetle sezonu tamamladık, bu herkes için iyi bir moral kaynağı olacak. Hatayspor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletirim.” diyerek sözlerini noktaladı.
“GELECEĞİMİ BİLMİYORUM”
İlhan Palut, takımdaki geleceğine ilişkin belirsizlik olduğunu ifade etti.
Rizespor’un ligde kalışıyla ilgili olarak Palut, şunları söyledi:
“Bazı gazetelerde yer alan ‘kişilikli futbol oynayan takımlara teşekkür ederiz, yoksa durumumuz farklı olabilirdi’ yorumunu hatırlatmak isterim. İyi ki bazı ekipler kişilikli futbol sergilediler. Gelecek hakkında net bir şey söyleyemem. Durumu değerlendireceğiz. Burada benim şahsi durumumdan çok, Rizespor’un başarısı önemlidir. Doğru kararları vermek en önemli şey.” şeklinde konuştu.
“İYİ OYNADIĞIMIZ BİR ÇOK KARŞILAŞMAYI KAZANAMADIK”
Palut, sezonla ilgili genel değerlendirmesinde şunları belirtti:
“İstatistiklere baktığımızda, ligdeki gol beklentisi ile atılan goller arasında en çok negatif farkı yaşayan takım Çaykur Rizespor. Bunu ifade etmek gerekirse, kötü işler çıkardığımız her maçı kaybettik ama aslında iyi oynadığımız birçok karşılaşmayı kazanamadık. Diğer yandan rakiplerin gol beklentisi açısından çok fazla gol yediğimizi söyleyebilirim. Bugün iki gol yedik, fakat bu, duruma saygı göstermekle birlikte, basit goller yediğimizi gösteriyor.” dedi.
Palut, son beş maçlık süreçte gol sıkıntısı yaşadıklarını vurgularken, “Bu dönemde hiç gol atamadık. Sezonun en kritik noktası, kötü oynadığımız maçları berabere bitirebilme şansımızdı. Çok fazla kayıplarımız oldu. Avrupa’ya giden takımların galibiyet sayılarına baktığınızda, onlara yakın sayıda zaferimiz bulunuyor. Ancak iyi bir savunma yaparak, bazı maçları berabere kalsaydık, bu rakiplerimizden de puan almak anlamına gelecekti. Bu sayede ligi daha iyi bir yerde tamamlayabilirdik. Yine de gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edeceğiz.” şeklinde devam etti.