Habertürk TV’den Ceylan Sever’in aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili olarak ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘rüşvet’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla bir soruşturma yürütüyor. Bu çerçevede, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni bir operasyon gerçekleştirildi.
Savcılığın 53 kişi hakkında gözaltı kararı vermesi sonrasında, sabah saatlerinde İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon yapıldı. Bu operasyonda 47 şüpheli gözaltına alınırken, firari durumda olan 6 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Operasyon kapsamında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu ve Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun’un da aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alındığı bilgisi verildi.
SAVCILIKTAN BİLGİLENDİRME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; 19.03.2025 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde 101 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır.” denildi.
ÜÇ KENTTE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Operasyon sonrası devam eden çalışmalar neticesinde tespit edilen 53 şüpheli için 26.04.2025 tarihinde İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da eş zamanlı yeni bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonda 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve firari 6 şüphelinin yakalanması için arama işlemleri sürmektedir. Ayrıca, ev ve işyerlerinde aramalara devam edilmekte.” şeklinde ifadelere yer verildi.